De ce apa ajută la naştere?

De ce apa ajută la naştere?

De ce apa ajută la naştere?

Cel mai eficient, accesibil, ieftin și convenabil mod pentru ameliorarea  durerilor la naștere, este considerat...  apa. Până în anii nouăzeci, puține maternități americane erau de acord cu metoda  "înmuierii picioarele." Pe prim-plan rămânea nașterea tradițională. Dar, așa cum studiile, destul de convingătoare, dovedesc  beneficiile nașterii în apă, credem că în curînd cazile pentru naștere vor deveni tot atât de populare ca paturile din spitale. 

În timpul nașterii apa ameliorează durerile, datorită legii flotabilității, cunoscută sub numele ,, Legea lui Arihmede”.  În conformitate cu această lege, un corp cufundat într-un fluid este împins de jos în sus cu o forță egală cu greutatea volumului de fluid ]nlocuit de aceasta. Mai simplu, apa impinge corpul femeii. Când viitoarea mămică se cufundă într-un bazin adînc, aceasta aproape că nu-și simte corpul, deoarece apa ține oasele și mușchii. Aceasta relaxează uterul, mușchii feselor, a spatelui, a abdomenului și tractului genital se relaxează. 

Marta a decis să încerce apa în a șaptea lună. Ea a simțit dureri puternice în partea de jos a abdomenului, iar tehnicile obișnuite de amelioarare a durerii nu o ajutau. Scufundându-se în apa, și-a găsit o poziție confortabila care a ajutat-o să se relaxeze complet.  După ce tensiunea interioară a trecut, durerea chinuitoare a încetat. Ea a petrecut mult timp în apa, până cînd forța lui Arihmede și-a facut efectul . Cu cât mai adânc viitoarea mamă se cufundă în apă, cu atât mai mare este volumul ape care acționează asupra țesuturilor și le relaxează. Femeile care suportă cu greu nașterea stând pe spate, vor fi încântate de relaxarea imediată oferită de această metodă. Atunci când mușchii spatelui se relaxează, se relaxează și țesuturile interne, și permit copilului să se miște liber.

Contracții în apă sunt văzute ca niște valuri ,,elegante”. În apă, femeia este pe cont propriu și poate improviza fără nici o restricție. Apa permite corpului ei să i-a orice poziție, astfel ea îşi poate găsi poziția în care contracțiile sunt mai puțin dureroase. În apă, femeia își lasă la o parte toate gândurile, și se bazează pe instincte, eliberându-se astfel de stresul din exterior. Când nimeriți într-un bazin încercați această metodă  în cazuri rare se poate de atins o uniune atât de profundă dintre corp și rațiune.

De ce apa ajută la naştere?

Apa amăgește stimulii de percepere a durerii. Cufundarea în apă acționează ca un masaj permanent asupra întregului corp, ce stimulează receptorii din piele. Ca rezultat la stimularea sistemului nervos, acesta primește senzații plăcute și blochează calea semnalelor de durere. Ar fi nevoie de mii de degete, pentru ca să apăsăm toți receptorii de pe suprafața corpului, şi să primim același rezultat ca și în cazul cufundării într-o apă calduță.

Studiile au arătat ca femeile gravide cu tensiune arterială crescută au simțit o scădere bruscă a temsiunii după câteva minute petrecute în apă. Vorbind de utilizarea apei în timpul sarcinii Dr. Rosenthal a spus: "utilizarea apei in timpul travaliului este o metodă - curată, practică, rezonabilă și sigură. Acest lucru uman, apa ajută femeile să facă față la dureri de spate, reducând nevoia diferitor intervenții. Diferitele intervenții sunt incredibil de neproductive, în comparație cu forma simplă de intervenție ca înmuierea într-o baie calda. "

De ce apa ajută la naştere?

Nașterea în apă nu este un moft. Noi credem că ele vor ocupa un loc special în obstretică, este nevoie de încă puţin timp. Nașterea în apă nu este o metodă nouă şi nici una radicală. În întreaga istorie a omenirii și a nașterii, radicale și noi pot fi considerate numai nasterea pe spate și cea epidurală. Dacă maternitatea Dvs. se teme de responsabilitate, explicațile că nu există o intervenție obstreticală mai simplă și mai sigură decât cufundarea în apă. Dar nu credeţi că vă veți bucura ore întregi de o baie călduță, având contracții nedureroase, apoi veți ieți repede din baie și veți naște copilul. Apa este doar un instrument în mâinile dvs. Cel mai mare succes se poate obține prin utilizarea unei combinații dintre apa caldă și  mișcările verticale (de mers pe jos în patru labe și ghemuit). Fiți un pic sirenă, un pic om și succesul va fi garantat.

Martha și William Serz, "Asteptam un copil"