Decizia de a naște la domiciliu presupune niște riscuri considerabile, chiar dacă nașterea este asistată de un medic cu experiență. Nu orice problemă poate fi rezolvată fără ajutorul echipamentelor speciale și fără o întreagă echipă de medici. Vom enumera acele probleme care nu pot fi nicidecum soluționate în condiții casnice.  

De ce nașterea acasă este periculoasă? 4 argument incontestabile!

Nașterea la domiciliu este periculoasă pentru femeile cu un bazin îngust. Este posibil ca o femeie cu un pelvis îngust să nască fără probleme dacă are alături un medic profesionist și se comportă corespunzător, dar acest fapt nu este garantat. Și în cazul în care apar probleme, va trebuie să se decidă asupra unei intervenții chirurgicale. Adică după câteva ore de chin, femeia va trebui totuși să meargă la spital. Așadar, merită oare o femeie cu un pelvis îngust să decidă să nască la domiciliu, dacă există o mare probabilitate că va naște totuși în cele din urmă la spital?

Detașarea prematură a placentei o altă complicație periculoasă

Detașarea prematură a placentei este o complicație foarte periculoasă pentru mama, care poate avea loc atât acasă cât și în maternitate. Această complicație presupune hemoragie despre pericolul căreia credem că este în plus să vorbim. A opri o hemoragie puternică în maternitate este un lucru obișnuit, dar acasă? Cine garantează cî salvarea va sosi la timp?

Acasă, este foarte greu de evitat asfixia fătului în timpul nașterii!

Asfixia oarecum poate fi prezisă. Probabilitatea apariției acestei complicații este indicată de colorarea lichidului amniotic, schimbările de ritm cardiac ale copilului și alte semne. În acest caz, este mai bine să nu se asume acest risc și să se renunțe la nașterea la domiciliu. Dar chiar și în cazul celui mai favorabil prognostic există întotdeauna riscul ca nașterea să nu decurgă conform așteptărilor, iar copilul să fie supus asfixiei. În acest caz, intervenția urgentă a unui medic (de preferință înarmat cu echipamentul necesar) este o chestiune de viață și de moarte.

Merită copilul acest risc?

De ce nașterea acasă este periculoasă? 4 argument incontestabile!

Hemoragia Postpartum: un adevărat risc pentru viața mamei

De fapt, a opri o hemoragie postpartum este destul de simplu prin administrarea de oxitocină și a altor medicamente… dar este foarte important ca moașa care a asistat nașterea la domiciliu, să fie în măsură să depisteze simptomele unei hemoragii și să ia măsuri în timp util pentru a o opri.

Această scăpare banală este, desigur, posibilă și în spital. Dar acolo femeia, de obicei, este îngrijită de mai mulți medici de aceea există întotdeauna speranța că în rândul personalului medical va exista cel puțin o persoană care va observa aceste simptome și vor fi luate măsuri în timp util.

În plus, există întotdeauna o probabilitate ca în cazul unei hemoragii puternice, să fie necesară mobilizarea unei echipe întregi de medici.

De ce nașterea acasă este periculoasă? 4 argument incontestabile!

Dislocarea umărului un test pentru obstetrician

Dislocarea umărului este o situație care necesită abilități extraordinare ale medicului-obstetrician. Aceste abilități profesionale sunt necesare atât în cazul unei nașteri la domiciliu cât și a unei nașteri în maternitate dar, în spital este întotdeauna o șansă ca medicul, în imposibilitatea de a face față cu această problemă, să ceară ajutorul colegilor. Naștere la domiciliu, nu oferă o astfel de oportunitate.