Avantajele și dezavantajele sarcinii în timpul iernii

Avantajele și dezavantajele sarcinii în timpul iernii

O mămică a doi copii, care a fost însărcinată în timpul iernii, vorbește despre avantajele și dezavantajele gravidității în sezonul rece.

Avantajele și dezavantajele sarcinii în timpul iernii

Avantaje:

✔ Aer curat

Aerul proaspăt, curat și rece umplă plămânii cu oxigen, care este transmis copilului și este o profilaxie excelentă a hipoxiei intrauterine.

✔ Anticorpi împotriva infecțiilor

Dacă bebelușul se naște în timpul iernii, el va fi protejat de anticorpii împotriva bolilor virale, pe care îi va lua  de la mama sa (mai ales dacă mama s-a îmbolnăvit).

✔ Mâncare

Veți începe diversificarea alimentației vara, iar vitaminele le vei putea lua chiar din grădină. Totul va fi gustos și sănătos. Conservele cu piure le vei lăsa pentru vremuri mai bune.

Ș aici toate avantajele s-au terminat.

Avantajele și dezavantajele sarcinii în timpul iernii

Dezavantajele:

✔ Este costisitor

Acest lucru este valabil pentru graviduțele care iarna sunt în al doilea și al treilea trimestru de sarcină. Firește, burta nu va încăpea în haina de iarnă, iar picioarele vor avea nevoie de încălțăminte confortabilă, nu de cizmele cu tocul subțire în care ai fugit prin troiene anul trecut.

Încălțămintea trebuie să fie din materiale naturale, rezistente la apă și cu talpa zgrunțuroasă, ca să nu aluneci. Îmbrăcămintea exterioară ar trebui să fie ușoară (și așa duci multe kilograme), confortabilă și să nu sugrume burtica.

✔ Epidemiile

Toate tipurile de infecții care se activează toamna și iarna nu-ți vor permite să te bucuri de toate minunățiile gravidității. Va trebui să fii atentă în locurile aglomerate: supermarketuri, centre comerciale și transport public. Dacă mergi în unul dintre aceste locuri, trebuie să iei antivirale, dar să nu uiți să consulți un medic!

✔ Lapoviță

Părăsind casa, va trebui să te protejezi nu doar de viruși, dar și de drumurile alunecoase. Cu toate că lichidului amniotic protejează și "amortizează", din păcate, fracturile nu întotdeauna pot fi evitate. Și chiar nu vei avea nevoie de ele! Dacă nu vei avea o urgență, ar fi mai bine să nu ieși singură din casă, iar dacă este necesar, mergi încet, nu te grăbi și nu-ți fie rușine să ceri ajutorul.

Avantajele și dezavantajele sarcinii în timpul iernii

Sursa: 4mama.ua