mamaplus

Dr. Anatolie Taran, despre implanturile mamare cu... microcip. Ce trebuie să știi despre această intervenție chirurgicală

-
//
13.08.2019

Augmentarea mamară sau mamoplastia reprezintă un procedeu chirurgical prin care se îmbunătăţeşte forma şi mărimea sânului unei femei. Operația de mărire a sânilor în Chișinău nu mai este un vis, ci o realitate cât se poate de sigură. Pentru unele femei, chirurgia plastică este un moft, în timp ce pentru altele este o intervenție chirurgicală indispensabilă.

mamaplus

Motivele pentru care femeile apelează la operația de mărire a sânilor:

Augmentarea mamară este adaptată pentru a satisface nevoile individuale ale femeilor.

⦁    restaurarea formei sânilor pierdută după sarcină și alăptare;
⦁    căpătarea unui sentiment de încredere în sine;
⦁    căpătarea unei armonii corporale în cazul unor șolduri și forme generoase;
⦁    îmbunătățirea imaginii de sine;
⦁    corectarea deformărilor;
⦁    corectarea asimetriei neregulate a sânilor;
⦁    implanturile mamare oferă volum și îmbunătățesc forma sânilor.

Implanturile mamare sunt de două tipuri:

Implanturile mamare rotunde sunt similare sânului natural. Implanturile sunt biocompatibile cu organismul, nu provoacă afecțiuni oncologice și nici reacții adverse. Siliconul la palpare este absolut identic cu un sân natural. Implantul mamar rotund este recomandat domnișoarelor tinere care nu au născut și nu au alăptat.

Implantul anatomic sau în formă de lacrimă este ultima noutate în domeniul de augmentare mamară. Este recomandat femeilor care au deficit de țesătură glandulară. Implanturile au rigiditate, își păstrează forma. Se introduc prin tehnici contemporane și nu prezintă risc pentru sănătatea femeii.
 

mamaplus

Etapele de pregătire pentru operația de mărire a sânilor:

Chirurgul estetician te ajută să faci alegerea potrivită în funcție de proporțiile existente și de rezultatele analizelor medicale. Mărimea pe care o alegi depinde de dimensiunea existentă a sânilor, de obiectivele personale și de recomandările chirurgului. Înainte de intervenție pacienta este supusă unei examinări riguroase.

Aceasta include:

⦁    ultrasonografia glandei mamare în cazul pacientelor care au născut sau după 35 de ani;
⦁    se efectuează mamografia;
⦁    investigarea obligatorie a mamologului;
⦁    investigațiile: biochimia, coagulograma, timpul de coagulare, prolactina – indică schimbările în glanda mamară.

După operația plastică pacienta este supravegheată cu atenție timp de 3-4 zile în staționarul clinicii.

Cum sunt alese corect implanturile mamare?

Forma viitorului sân depinde de un implant ales în mod armonios, motiv pentru care chirurgul plastician abordează întotdeauna alegerea individual, în baza caracteristicilor anatomice ale sânului natural al pacientei, dorințelor și indicațiilor medicale.

În ceea ce privește structura, pe primul loc se clasează implanturile cu suprafață texturată. Unii chirurgi esteticieni cred că, datorită rigurozității lor, acestea sunt fixate mult mai bine în țesutul conjunctiv. Implanturile netede sunt mai puțin utilizate din cauza riscului de deplasare.

Dimensiunea implanturilor mamare și profilul lor sunt determinate de tenul natural al femeii și de dorințele ei. Doar un chirurg plastician cu experiență în acest domeniu poate alege implanturi cu mărimea potrivită.

mamaplus

Ce presupune intervenția cu microcip?

Pentru a crește nivelul de siguranță operațională, Motiva a fost primul în lume care a utilizat așa-numitul pașaport digital. Implantul poate fi instalat cu un microcip (Q Inside), iar în urma scanării lui, accesul la documentația tehnică și de garanție este deschis. Pentru pacient, aceasta este o asigurare a comodității și siguranței, întrucât toată informația rămâne intactă și este disponibilă în format digital.

Avantajele implanturilor Anatomical TruefixationTM cu microcip:

⦁    Clapele de blocare din silicon – o dezvoltare unică de Motiva, care permite fixarea implantului în țesut, prevenind astfel rotirea și deplasarea acestuia.
⦁    Progressive Gel PLUS – gelul de silicon este mai dens în consistență în comparație cu gelul Progressive Gel Ultima, care ii permite sa dea sânului o formă anatomică și elastică.
⦁    Acoperire SmoothSilk (SilkSurface) – conceput pentru a optimiza biocompatibilitatea cu țesăturile și pentru a elimina problemele legate de frecare, care apar în timpul texturării cristalelor.
⦁    Linii și puncte de orientare – simplifică procesul de instalare a implantului, orientând chirurgul spre poziția corectă. Liniile și punctele sunt vizibile pentru monitorizare în perioada postoperatorie cu raze X.
⦁    Tehnologie Q Inside Safety Technology – Microcipul stochează informații despre implant, care sunt disponibile prin intermediul unui cititor special – Reader.

mamaplus

Pentru o consultație medicală la Dr. Anatolie Taran vă puteți înscrie online AICI sau să sunați la numărul de telefon: 0 (22) 202 373.

Adresă: mun. Chișinău, str. Cuza-Vodă, 44A
Recepție: 022 202 373
info@terramed.md
www.terramed.md
www.anatolietaran.com