Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri

-
//
01.09.2016

A venit toamna, ceea ce înseamnă că trebuie să acordăm o atenţie sporită pielii feţei şi a corpului. Cum să ne restabilim pielea după sezonul estival, să îi conferim catifelare şi netezime ne-a povestit Asea Boguş, cosmetolog-estetician la Clubul de fitness MaxFitness.

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri Asea, spuneţi, vă rog, cititorilor noştri cum să îngrijim corect pielea după odihna la mare şi expunerea îndelungată la soare?

Voi începe prin a spune că vara nu este obligatoriu să ne aflăm la soare pentru a ne supune acţiunii nocive a razelor acestuia, pentru că ele pătrund chiar şi prin nori şi geamuri. Aceasta înseamnă că nu ne putem bronza prin geam, în schimb să ne ardem – putem. Tocmai de aceea şi persoanele care se află vara în încăperi trebuie să îşi protejeze pielea şi să o îngrijească corect. Aceasta se referă în special la persoanele înclinate spre hiperpigmentare.

În orice caz, căldura de vară şi soarele strălucitor nu au o influenţă prea bună asupra stării pielii, iar la sfârşitul sezonului estival observăm că pielea a devenit mai uscată, s-a acoperit cu pete pigmentare şi alte tipuri de erupţii, se descuamează. Cauza principală sunt razele ultraviolete, care afectează pielea, o înăspresc, o deshidratează. Tocmai de aceea la începutul toamnei sunt recomandate o serie de proceduri de regenerare, pe care le puteţi face în salonul Clubului de fitness MaxFitness:

  • măşti cu heliu;
  • măşti alginate;
  • foi de colagen;
  • măşti cu bioceluloză.

Aceste proceduri sunt cele mai potrivite pentru restabilirea echilibrului hidric al pielii. După regenerarea şi hidratarea pielii, puteţi efectua curăţări netraumatice, desigur în condiţii de salon cosmetologic.

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri Mulţi sunt convinşi că soarele este folositor pentru pielea problematică. Aşa este?

Dacă pielea este predispusă spre acnee, atunci, într-adevăr, la mare acest defect se atenuează puţin, însă imediat ce reveniţi din concediu, erupţiile cutanate devin mai vizibile şi mai extinse. Aceasta se desfăşoară în felul următor: prima reacţie la razele solare este uscarea coşurilor şi dezinfectarea lor. Însă la expunerea îndelungată la soare are loc îngroşarea stratului de epidermă, canalele glandelor sebacee se înfundă, iar sebumul nu iese la suprafaţă. Ca urmare, sub acţiunea bacteriilor, apar o mulţime de coşuri. În plus, din cauza efectului de uscare a razelor ultraviolete, poate creşte secreţia de sebum.

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri Dacă vorbim despre pielea matură, există un anumit specific în regenerarea acesteia?

Desigur, pielea matură are nevoie de o îngrijire specială. Trebuie să optaţi pentru produse cu antioxidanţi, de exemplu flavonoide sau extract de ceai verde. Razele ultraviolete conduc spre creşterea activă a numărului de radicali liberi, fapt ce influenţează negativ asupra stării şi aspectului exterior al pielii mature. Clienţilor noştri le oferim proceduri speciale pentru pielea matură, cu preţuri începând de la 400 lei. Un avantaj este că toate aceste pachete de îngrijire cuprind şi masajul feţei (diferite tipuri, conform indicaţiilor).

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri Vreau să vă întreb şi despre cosmetologia cu aparate – toţi vorbesc despre ea, dar prea puţini ştiu ce prezintă într-adevăr.

Voi începe prin a spune că procedurile cosmetologice efectuate cu ajutorul aparatelor şi dispozitivelor medicale reprezintă o metodă eficientă de întinerire, îndepărtare a iregularităţilor şi defectelor pielii. Trebuie să recunoaştem meritele progresului tehnic, iar cosmetologia cu aparate ajută femeia în soluţionarea unor astfel de probleme ca eliminarea celulitei, corectarea siluetei, netezirea ridurilor.

În domeniul cosmetologiei estetice sunt folosite pe larg procedurile bazate pe undele de radiofrecvenţă. Impulsurile electromagnetice de frecvenţă înaltă influenţează benefic asupra proceselor care decurg în piele şi constituie baza liftingului de radiofrecvenţă.

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri Vorbiţi-ne despre procedurile la aparate recomandabile femeilor care vor o siluetă impecabilă. Ce rezultate să așteptăm?

Să începem pe rând. Pentru început voi povesti despre procedura RF-lifting – întinderea instantanee a pielii feţei şi corpului cu ajutorul undelor speciale de o frecvenţă determinată, care, pătrunzând în straturile profunde ale dermei, declanşează procesele de întinerire, reduc excesul de piele şi contribuie la producţia de colagen. Aceste proceduri sunt utile şi pentru reducerea celulitei.

Sub acţiunea temperaturilor înalte se activizează funcţia celulelor fibroblaste, are loc stimularea proceselor de formare a colagenului şi elastinei. Ca rezultat, ridurile se netezesc, pielea arată mai tânără, mai fermă şi mai elastică, este hidratată şi oxigenată. Efectul termoliftingului este vizibil şi creşte de la procedură la procedură.

Procedura universală de RF-lifting ajută la regenerarea pielii de pe braţe, abdomen, coapse, piept, fese şi în zona decolteului. Ea acţionează eficient asupra tuturor zonelor fine ale feţei: pielea din jurul ochilor şi ridurile nazolabiale. Cursul de RF-terapie constă din 6-10 şedinţe. Intervalul optim dintre proceduri este de 7 zile. 

Înainte de procedură trebuie să scoateţi toate bijuteriile metalice. După curăţare, pe piele se aplică un strat subţire de glicerină, care asigură o alunecare uşoară. Procedura se desfăşoară cu ajutorul unor dispozitive tripolare pentru faţă, cu patru poli pentru gât şi piept, cu şase poli în zona coapselor şi abdomenului. Imediat după începutul procedurilor se observă o întărire a pielii, spre sfârşit – înroşirea acesteia, tocmai de aceea se recomandă efectuarea, după această procedură, a unei măşti alginate, care îndepărtează roşeaţa şi calmează pielea. 

Indicaţii pentru RF lifting:

  • ofilirea pielii;
  • ptoza (căderea) ţesuturilor feţei;
  • zonele lăsate ale pielii şi hipodermei (ţesuturile subcutanate), care schimbă ovalul feţei;
  • ridurile din jurul ochilor, „laba gâştei”;
  • ridurile adânci de expresie din zona nazolabială, de pe frunte;
  • cicatricele acneice;
  • fotoîmbătrânirea;
  • depunerile adipoase din zonele cu probleme;
  • celulita;
  • vergeturile;
  • scăderea elasticităţii pielii;
  • lăsarea pielii în zonele cu probleme;
  • fotoîmbătrânirea pielii.

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri Există contraindicaţii pentru liftingul RF?

Da, desigur, există şi o serie de contraindicaţii, printre care: vârsta mai mică de 18 ani, bolile cronice şi acute ale ficatului şi rinichilor, bolile inflamatorii ale pielii şi ţesturilor subcutanate, cicatricele şi rănile proaspete, psoriazisul, eczemele, herpesul, dermatitele, formaţiunile maligne şi premaligne, existenţa unui stimulator cardiac, a unor organe artificiale, a protezelor metalice,  boala hipertonică, dereglări ale coagulabilităţii pielii, sarcina, perioada de alăptare şi altele. În orice caz, înainte de procedură este nevoie de consultaţia unui medic specialist.

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri Ce proceduri mai trebuie efectuate la începutul toamnei?

O altă procedură pe care nu trebuie să o treceţi cu atenţia este masajul vacuum RF, o tehnică de masaj dintre cele mai noi în lupta cu celulita. Datorită acţiunii undelor de radiofrecvenţă şi vibrovacuum, silueta este modelată în termeni foarte scurţi. Procedura are o influenţă de însănătoşire asupra întregului organism: intensifică circulaţia sângelui şi a limfei, procesele metabolice din ţesuturi, drenează şi acţionează asupra nodulilor adipoşi şi fibroşi în caz de celulită, ajută la eliminarea lichidului toxic în caz de edeme celulitice, activizează circulaţia sangvină, fapt ce îmbunătăţeşte aportul de oxigen la celule şi îndepărtează aşa-numita „hipoxie”. Hipoxia este starea în care celulele de grăsime nu primesc oxigen în cantităţi suficiente din cauza circulaţiei deficitare, ceea ce conduce la celulită. Fiecare şedinţă de RF masaj vacuum are o acţiune ce durează 3-5 zile. Se recomandă un curs de 10-15 şedinţe, peste o zi.

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri Revin la contraindicaţii, care sunt acestea?

Dacă pe piele, în zona de acţiune, există pete mari pigmentare sau aluniţe, acestea trebuie evitate în timpul procedurii. Dintre contraindicaţii putem menţiona: bolile inflamatorii acute ale pielii, bolile de piele, neoformaţiunile maligne, boala hipertonică, varicele, bolile infecţioase.

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri Ne-aţi povestit deja despre două proceduri: RF lifting şi RF masaj cu vacuum. Înseamnă aceasta că industria frumuseţii de astăzi ne oferă o mulţime de posibilităţi de a avea grijă de corpul nostru?

Da, aşa e, există o mulţime de posibilităţi! Voi vorbi despre alte două. Astăzi este foarte populară procedura numită cavitaţie sau, dacă e să o numim corect, liposucţie virtuală (prin cavitaţie). Undele ultrasonore acţionează asupra grăsimii, iar în acel moment are loc formarea unor microbule. Atunci când se măresc în dimensiuni, ele înmoaie ţesutul adipos, eliberând trigliceridele – substanţă din care sunt formate celulele adipoase. Acestea sunt eliminate din organism odată cu obişnuitele procese metabolice.

Drept indicaţii pentru această procedură sunt: depunerile de grăsimi în zonele problematice: burtă, şolduri, fese, spate, precum şi celulita. În medie este nevoie de 4-6 şedinţe. Trebuie menţionat că această procedură trebuie efectuată obligatoriu în combinaţie cu masajul cu drenaj limfatic sau antrenamente cardio în clubul de fitness. În plus, să nu uităm despre alimentaţia sănătoasă şi consumul suficient de lichide – 2 litri de apă pe zi, preferabil 1 litru înainte de procedura de cavitaţie.

Următoarea procedură – masajul cu drenaj limfatic, în timpul căruia are loc reorientarea lichidelor stagnante şi reducerea edemelor. În plus, prin intermediul vaselor limfatice sunt eliminate excesele de grăsime şi este stimulat sistemul imunitar. Masajul cu drenaj limfatic ajută împotriva stresurilor, depresiei şi tulburărilor de somn. Pentru obţinerea unui efect vizibil, acest tip de masaj trebuie efectuat în 10-12 şedinţe, de 2-3 ori pe săptămână.

O trecere în revistă a preţurilor la procedurile necesare pentru regenerarea pielii şi sănătatea corpului (este indicat preţul pe procedură):

Max Fitness

  • Măşti regenerative pentru piele – de la 300 lei.
  • Costul curăţării atraumatice – 350 lei.
  • RF-lifting: 30 minute – 350 lei, 40 minute – 450 lei.
  • RF-masaj vacuum: 30 minute – 350 lei, 40 minute – 450 lei.
  • Cavitaţie: 30 minute – 350 lei, 40 minute – 450 lei.
  • Masaj de drenaj limfatic: 20 minute – 100 lei.

Adresă: bd. Moscova, 11/5.

Număr de contact: 069347717.

www.facebook.com/MaxFiness777

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri

Estetic-Sana

  • Masaj LPG (RF-lipoliză, RF lifting, RF terapie, masaj vacuum şi de drenaj limfatic) – 500 lei.
  • Cavitaţie – 500 lei.

Adresă: Alexandru cel Bun, 108/1.

Număr de contact: 022 232 962; 069263873.

www.estetic-sana.md

Epicenter Impuls

  • RF lipoliză – 690 lei.
  • Cavitaţie – 620 lei.
  • Masaj vacuum – 230 lei.
  • Presoterapie – 460 lei.

Adresă: Bogdan Voevod, 7.

Număr de contact: 022 906 090.

www.impulsmoldova.md

Noblesse Esthetique Center

  • Criolipoliză + Miostimulare х 2
  • Lipolaser + Miostimulare х 2
  • Radiolifting + Miostimulare х 2
  • Cavitaţie + Masaj anticelulitic х 2
  • Preţul întregului curs de la 3780 lei.

Adresă: str. E. Coca, 41G.

Număr de contact: 022 966 996, 068134966.

www.noblesse.md

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri

MedazurMedSpa

  • Lifting cu radiofrecvenţă E-MATRIX (100 impulsuri): 30 minute – 119.90 u.c.
  • Lifting cu radiofrecvenţă E-MATRIX (200 impulsuri): 60 minute – 159.90 u.c.
  • Lifting al feţei: 30 minute – 29.90 u.c.
  • Lifting al feţei şi mască modelatoare: 50 minute – 34.90 u.c.

Adresă: str. 31 August 1989, 46.

Număr de contact: 022 898 989.

www.medazur.md

Style Avenue beauty club

  • Masaj pentru drenaj limfatic: 30 minute – 350 lei.

Adresă: Ion Creangă, 22/1.

Număr de contact: 022 747 459, 068900365.

www.style-avenue.md

Iuliana Beauty

  • Premium-RF: 30 minute – de la 350 lei.
  • Masaj vacuum: 30 minute – 200 lei.
  • Presodrenaj: 40 minute – 100 lei.

Adresă: Mihai Eminescu, 41/1.

Număr de contact: 062168309.

www.facebook.com/ralucabeauty

Regenerarea pielii după perioada de vară: sfaturile cosmetologului, o prezentare a procedurilor şi informaţii despre costuri

Renaştere Beauty

  • RF lifting – faţa de la 250 lei.
  • Masaj LPG – 300 lei.
  • Masaj vacuum – 250 lei.
  • Cavitaţie – de la 200 lei.

Adresă: bd. Decebal, 23/2.

Număr de contact: 022 773 535.

www.renastere.com

MedWay

  • RF-lifting – 440 lei.

Adresă: str. Tarinii, 52.

Număr de contact: 022 321 919, 022 595 522, 079321919.

www.medway.md

A pregătit Cristina Scripnic