14 companii care falsifică uleiul de măsline

14 companii care falsifică uleiul de măsline

De multe ori, marii producători de ulei de măsline îl amestecă pe acesta cu uleiuri ieftine, pentru a obține un profit mai mare. Chiar și una dintre cele mai mari companii din SUA falsifică uleiul de măsline.

14 companii care falsifică uleiul de măsline

Aparent, chiar 70% din uleiul de măsline vândut în magazinele din S.U.A. este fals, deoarece a fost tăiat cu uleiuri mai ieftine, inferioare, cum ar fi uleiurile de canola și de floarea-soarelui! Acest lucru este similar cu practica din 2008 din Italia. Aceasta a însemnat confiscarea a 85 de ferme de petrol care au amestecat câteva procente de clorofilă cu floarea-soarelui și canola cu uleiul de măsline.

Uleiul a fost amestecat, colorat, parfumat și aromat, iar aceste lucruri au făcut ca guvernul australian să-și cerceteze uleiurile. Rezultatele au fost îngrozitoare. După aceasta, niciun brand renumit de ulei de măsline extra virgin nu a obținut certificatul de aprobare pentru anul 2012.

Aceste escrocheri au făcut ca Universitatea din California să studieze 124 de mărci importatoare de ulei de măsline extra virgin și au descoperit că mai mult de 70% din eșantioane nu au trecut testul.

Acestea sunt mărcile care nu au reușit testul:

Carapelli, Mezzetta, Pompeian, Mazola, Primadonna, Colavita, Sasso, Antica Badia, Star, Whole Foods, Felippo Berio, Safeway, Coricelli, Bertolli.

Pe de altă parte, următoarele mărci sunt de încredere:

Lucero, McEvoy Ranch Organic, Corto Olive, Omaggio, Bariani Olive Oil, California Olive Ranch, Lucini, Ottavio, Cobram Estate, Olea Estates, Kirkland Organic.

14 companii care falsifică uleiul de măsline

Cum să testezi uleiul de măsline:

În plus, puteți testa și uleiul de măsline pe care îl aveți la domiciliu. Ar trebui să puneți flaconul în frigider timp de o jumătate de oră și dacă începe să se solidifice, înseamnă că uleiul este pur, deoarece conține o cantitate mare de grăsimi mononesaturate.

Pe de altă parte, dacă nu se solidifică, este fals. Cu toate acestea, pentru a fi sigur, căutați sigiliile oficiale guvernamentale de aprobare pe etichetă, cum ar fi „Australian Extra Virgin Certified” și „California Oil Oliver Council Certified Extra Virgin”.

Sursa