Antricot de vită afumat de la Jenea Gavrilov

Antricot de vită afumat de la Jenea Gavrilov
Antricot de vită afumat de la Jenea Gavrilov

Jenea Gavrilov 

restaurateur, bucătar

Antricot de vită afumat de la Jenea Gavrilov

Pasul 1

Carnea se străpunge adânc. În găurile obținute se așează cățeii de usturoi. Se asezonează cu sare și se așează cerculețe de ceapă. Se presoară chimenul. Lăsăm carnea la marinad pentru 24 de ore.

Antricot de vită afumat de la Jenea Gavrilov

Pasul 2

Încingem focul, La foc punem rumeguș de arin sau crenguțe de coacăză neagră. Le așezăm în tava și adăugăm puțină apă.

Antricot de vită afumat de la Jenea Gavrilov

Pasul 3

Punem capacul și afumăm timp de o oră și jumătate.

Antricot de vită afumat de la Jenea Gavrilov

Antricot de vită afumat de la Jenea Gavrilov