Borș de post cu prune uscate

Borș de post cu prune uscate

-
//
24.03.2017

Adăugarea prunelor uscate în borș este o decizie neobișnuită, dar destul de justificată, deoarece gustul are doar de câștigat. Un fel întâi minunat, cu note orientale picante – un adevărat festin pentru gurmanzi.

Borș de post cu prune uscate

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați morcovul, varza și sfecla. Tocați ceapa. Curățați ardeiul de semințe și cotor, tăiați-l cubulețe.

Borș de post cu prune uscate

2. Încălziți uleiul și puneți în cratiță ceapa și morcovul, căliți în ulei timp de 5 minute. Adăugați sfecla și înăbușiți cu capacul pus încă vreo 10-15 minute. Dacă nu vreți să folosiți ulei, puteți înăbuși legumele într-o cantitate mică de apă.

Borș de post cu prune uscate

3. Adăugați ardeiul, mărarul tocat, prunele uscate și turnați apă fiartă.

Borș de post cu prune uscate

4.  Aduceți supa la fierbere, adăugați sare, piper și fierbeți până este gata. Serviți borșul cu ceapă verde. Dacă nu postiți sau ați renunțat doar la produsele de carne, puteți servi borșul cu smântână sau iaurt natural.

Borș de post cu prune uscate

Sursa