Bulete de cașcaval cu dovlecei

Bulete de cașcaval cu dovlecei

Unei mese gustoase nu trebuie să-i lipsească garnitura. Iar astăzi v-o propunem pe cea de dovlecei, mai ales că adăugăm și buletele delicioase de cașcaval. Este sezonul dovlecelului, un aliment bogat în vitamine și minerale, necesare pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Aceste bulete de cașcaval cu rondele de dovlecel se servesc calde presărându-le, deasupra, niște mărar.

Ingrediente:

  • 250 g cașcaval;
  • 2 ouă;
  • 3 felii de pâine;
  • 4 linguri pesmet;
  • 1 vârf de cuțit cu praf de copt;
  • 2 dovlecei;
  • 2 linguri cu ulei de măsline;
  • 250 ml ulei pentru prăjit;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2-3 fire de mărar;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

Treceți prin mașina de tocat cașcavalul împreună cu feliile de pâine. Amestecați într-un castron cașcavalul, pâinea, ouăle, praful de copt, sarea și piperul după gust. Omogenizați bine compoziția, apoi cu palmele umezite formați mici biluțe și treceți-le prin pesmet. Prăjiți-le în ulei bine încins, la foc mare timp de trei-patru minute, după care scoateți-le pe șervețele absorbante.

Spălați dovleceii și, fără a-i curăța de coajă, tăiați-i în rondele de circa cinci milimetri grosime. Încingeți într-o tigaie uleiul de măsline și rumeniți un cățel de usturoi. După un minut, scoateți usturoiul și puneți rondelele de dovlecel presărate cu sare și piper.

Prăjiți-le la foc potrivit câte două minute pe fiecare parte, apoi spre final puneți cățelul de usturoi rămas, tocat mărunt.

Sursa