Calzone de la Jamie Oliver

Calzone de la Jamie Oliver

-
//
24.07.2014

Calzone de la Jamie Oliver

Jamie Oliver

Pentru 4 porții avem nevoie de:

  • Aluat pentru pizza
  • Făină
  • Ulei de măsline
  • 500 gr. amestec de ciuperci (după preferință) curățate și tăiate bucăți
  • 4 căței de usturoi, feliați
  • 4 crenguțe de cimbru proaspăt (doar frunzele)
  • 50 gr. de unt
  • Sare de mare și piper negru
  • 200 ml. de sos de tomate
  • 300 gr. frunze de spanac, spălate și uscate
  • 250 gr. de brânza mozarella tăiată bucăți

Pentru început frământați aluatul pentru pizza. Încălziți cuptorul la maxim. Aluatul se taie în patru și li se dă bucăților o formă rotundă. Acestea trebuie să fie de o grosime a câte 4-5 mm și un diametru de cca 30 cm. Punem aluatul la frigider învelit în folie, unsă cu ulei și presărată cu făină.

Turnați uleiul de măsline în tigaia încinsă. Adăugați ciupercile, care se călesc repede. Adăugați usturoiul și cimbrul. Gătiți la foc, până când ciupercile nu vor fi gata – adică, până nu vor emana un miros irezistibil. Adăugați untul și amestecați. Condimentați cu puțină sare și piper.

Adăugați la ciuperci sosul de roșii și amestecați. Gătiți încă câteva minute, adăugați spanacul și amestecați încă o dată. Lăsați lichidul să se evapore, pentru a obține o umplutură consistentă (în caz contrar, aluatul la coacere se va rupe).

Puneți umplutura de ciuperci pe aluat și aplatizați. Deasupra puneți bucățile de mozzarella, condimentați cu sare și piper. Formați calzonele: ridicați cu grijă marginea aluatului și trageți spre sine. Cu alte cuvinte, aluatul se împăturează în două și se presează puțin. Se pune într-o tavă pe hârtie pergament sau presărată cu făină. Se coace la cuptor timp de 10-15 minute până când aluatul nu se va rumeni, iar umplutura se va încălzi.

Calzone de la Jamie Oliver