Chec cu banane şi ciocolată: reţetă fără zahăr

Chec cu banane şi ciocolată: reţetă fără zahăr

Dacă ai probleme cu glicemia sau cu greutatea, încearcă această reţetă de chec cu banane şi ciocolată. E un răsfăţ pe care ţi-l poţi permite.

Ingrediente:

  • 250 g făină;
  • 4 banane bine coapte;
  • 200 g unt topit;
  • 3 ouă;
  • îndulcitor pudră, după gust;
  • 1 linguriţă rasă scorţişoară;
  • 1 praf de sare;
  • pliculeţ praf de copt;
  • ½ păstaie de vanilie;
  • 50 g fulgi de ciocolată fără zahăr;
  • unt, pentru uns tava.

Mod de preparare:

Cureţi bananele, una o tai în două pe lung, iar pe celelalte le faci piure. Cerni făina cu praful de copt şi cu sarea.

Mixezi ouăle cu îndulcitorul şi cu vanilia până obţii o cremă, torni untul în fir subţire, mixând continuu, apoi încorporezi, cu o paletă, făina şi scorţişoara. Adaugi piureul de banane şi omogenizezi.

Ungi o tavă de chec cu unt, răstorni aluatul, aşezi banana tăiată, presari fulgii de ciocolată şi dai la cuptorul încins 45-55 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. 

Sursa