mamaplus

Chec pentru copii de 1 an. Rețetă fără zahăr

-
//
10.06.2019

Deserturile pentru copii dau mari bătăi de cap părinților pentru că majoritatea conțin zahăr. Dacă vorbim despre micuți care de-abia au împlinit un an, sarcina mamelor este cu atât mai grea pentru că rețeta trebuie să respecte multe criterii. Vă propunem o rețetă de chec pentru copii de 1 an îndulcită cu pastă de banane și cu multe fructe în compoziție. Este destul de simplu de făcut, iar consistența sa îi va cuceri pe copii. Poate fi consumată și după 2-3 zile, dacă este păstrată în pungă de hârtie sau chiar la frigider.

mamaplus

Ingrediente:

  • 250 g merișioare;
  • 250 g făină;
  • 250 g făină integrală;
  • 2 banane foarte bine coapte;
  • 1 praf de copt;
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu;
  • ½ linguriță sare;
  • 1 portocală;
  • 2 lingurițe suc de portocale;
  • 140 ml kefir;
  • 4 lingurițe de unt topit și răcit;
  • 1 ou mare;
  • 1 linguriță extract de vanilie.

Pentru glazură:

  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • 50 g zahăr pudră;
  • 1 linguriță suc de portocale.

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei o tavă de 22X12 cm. Se tapetează cu hârtie de copt. Marginile se dau cu făină. Excesul se scutură.

Merișoarele se zdrobesc într-un robot de bucătărie. Se lasă deoparte.

Într-un bol de dimensiuni mari se amestecă făina, făina integrală, bananele zdrobite, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și coaja de lămâie.

Într-un alt bol se amestecă sucul de portocală, kefirul, untul, oul și extractul de vanilie. Când compoziția este omogenizată se toarnă peste făină. Se amestecă cu ajutorul unei spatule. Se încorporează și merișoarele amestecând ușor.

Aluatul se pune în tăvile pregătite și se dă la cuptor. Se lasă 45-55 de minute sau până când trece de proba scobitoarei. Apoi se lasă să se răcească 20 de minute și se răstoarnă apoi pe un grătar.

Pentru glazură, se amestecă zahărul cu sucul de portocale și vanilia până se omogenizează perfect. Pune checul pe o tavă și toarnă glazura peste el. Se lasă până se întărește, aproximativ 30 de minute.

Checul se poate servi și fără glazură.

Sursa