Cheesecake japonez, o rețetă fină și pufoasă

Cheesecake japonez, o rețetă fină și pufoasă

Astăzi îți propunem o rețetă fină ca bumbacul: Cheesecake japonez. Este mai mult decât un răsfăț dulce.

Ingrediente necesare:

  • 130 ml lapte;
  • 100 g unt;
  • 60 g făină;
  • 13 albușuri;
  • 100 g cremă de brânză;
  • 8 gălbenușuri;
  • 60 g amidon;
  • 130 g zahăr.


Mod de preparare:

1. Într-un bol separat, turnăm laptele. Adăugăm crema de brânză, untul și amestecăm bine. Punem compoziția la încălzit la foc mic. Treptat, adăugăm gălbenușurile. Amestecăm până obținem o masă omogenă, pe urmă luăm de pe foc.

2. Adăugăm făina și amidonul. Amestecăm bine.

3. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până obținem o spumă tare ce își păstrează forma. Treptat, încorporăm spuma obținută în aluatul pregătit anterior.

4. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute. Micșorăm temperatura la 140 de grade și coacem încă 30 de minute.