Compot de vișine fără conservanți

Compot de vișine fără conservanți

Pentru că e perioada conservelor, gospodinele caută cele mai bune rețete de compoturi, dulcețuri și salate la borcan. Tocmai de asta venim cu o rețetă de compot de vișine fără conservanți.

Compot de vișine fără conservanți

Vișinele sănătoase și tari, se curăță de codițe, se spală, se așează în borcane de 800 g, spălate bine și sterilizate la cuptor. Nu e necesar să umpleți borcanele cu fructe, puneți câte doriți, însă să treacă de jumatatea borcanului.

Peste un borcan în care ați pus vișine, adăugați apa până sus, cu un deget mai jos de gura borcanului, răsturnați apa într-un vas, o măsurați și aceea este cu aproximație cantitatea de apă necesară pentru un borcan de compot. Într-un vas încăpător, puneți atâtea măsuri de apă, câte borcane de compot faceți si pentru fiecare borcan adăugați 3-5 linguri de zahăr (după preferințe), adăugați apoi zahărul de vanilie și puneți vasul pe foc, amastecând continuu până se topește zahărul și obtineți zeama pentru compot.

Aceasta zeamă, se toarnă în fiecare borcan peste vișine, infiletați capacul, apoi așezați borcanele într-o tavă cu apă, pe fundul careia puneti o cârpă și puneți tava la cuptorul preîncălzit. Sunt gata cand încep să se ridice bule de aer de pe fundul borcanului spre capac si vedeți prima vișină ușor crapata.

Acum puteți stinge focul la cuptor și lăsați compotul să se răcească până ziua următoare. Nu vă temeți, se va păstra fără conservant, dacă ați adăugat suficient zahăr, fructele sunt perfect sănătoase, borcanele curate și bine capsate. Este foarte bun peste iarna ca atare, vișinele le puteți folosi la prajituri, sau salate de fructe.

Sursa: gustos.ro