Crepes „Suzette”

Crepes „Suzette”

-
//
09.03.2016

Aceste clătite (în franceză „crepes”) au fost numite astfel în cinstea unei oarecare Suzette – pe această temă există mai multe povești diferite. Ar fi interesant să aflăm care variantă este adevărată, însă important este, de fapt, că aceste clătite sunt absolut delicioase. 

Crepes „Suzette”

Mod de preparare 

Crepes „Suzette”

Cerneți făina pentru clătite împreună cu zahărul pudră și sarea într-un bol. Faceți o mică adâncitură la mijloc, stricați ouăle, turnați uleiul și 2 linguri de lapte, omogenizați. Turnați cu atenție laptele, bătând mai energic. Apoi adăugați 2-3 linguri de apă. Aluatul trebuie să aibă o consistență lichidă.  

Crepes „Suzette”

Încălziți o tigaie nu prea mare cu fund gros. Ștergeți tigaia cu un șervețel de hârtie înmuiat în ulei. 

Crepes „Suzette”

Prăjiți clătitele, aranjându-le într-o cratiță sau pe o farfurie acoperită cu folie alimentară. Ocazional, ștergeți tigaia cu șervețelul îmbibat cu ulei. 

Crepes „Suzette”

Pentru sos, topiți untul și zahărul în tigaie, până se topește tot zahărul. Măriți focul și fierbeți iute până zahărul începe să se întunece la culoare, aproximativ 3 min. Amestecați o dată la sfârșit. 

Crepes „Suzette”

Turnați sucul de portocale, adăugați coaja rasă de lămâie și portocale, fierbeți totul până se îngroașă, aproximativ 2-3 min. Turnați lichiorul de portocale și coniacul, reduceți focul la minimum.

Crepes „Suzette”

Puneți o clătită în sos, întoarceți-o. Împăturiți clătita în patru și puneți-o pe o farfurie. Repetați procedura cu celelalte clătite. Serviți imediat. 

Crepes „Suzette”

Sursa