Cum să prepari cel mai cremos hummus chiar la tine acasă

Cum să prepari cel mai cremos hummus chiar la tine acasă

Zilele de post sunt un prilej nemaipomenit să încerci să mănânci și mai sănătos. Iată cât de ușor e să pregătești cel mai cremos hummus chiar la tine în casă, dacă ai rețeta potrivită. Garantat îți va plăcea mai mult decât cel cumpărat!

INGREDIENTE:

  • o conservă de năut (400 g);
  • 2 linguri tahini (pastă de susan); 
  • 2 linguri zeamă de lămâie;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin;
  • un praf de chimion;
  • 3 linguri de apă;
  • un praf generos de boia de ardei dulce;
  • sare, după gust.


MOD DE PREPARARE:

1. Într-un pahar de mixer vertical sau într-un robot de bucătărie, combină tahini (pasta de susan) cu zeama de lămâie.

2. Mixează bine compoziția, apoi adaugă uleiul de măsline, usturoiul deja mărunțit, chimionul și un praf de sare.

3. Scurge și spală năutul (nu arunca apa din conservă! Merge să pregătești frișca de post sau bezele cu apă de năut).

4. Adaugă năutul peste ingrediente și mixeaza timp de 1-2 minute, apoi completează cu 2-3 linguri de apă rece, până ce obții un hummus cremos.

5. Potrivește hummusul de sare și servește-l cu puțin ulei de măsline și boia de ardei dulce deasupra. De asemenea, se servește cu chipsuri de tortilla sau pe pâine prăjită.

Sursa