Frigărui din somon cu ananas de la Nadejda Baitoi

Frigărui din somon cu ananas de la Nadejda Baitoi

-
//
04.04.2014

Frigărui din somon cu ananas de la Nadejda Baitoi

Vreau să Vă prezint specialitatea casei “Frigărui din somon cu ananas”. Acest fel de frigărui pot fi gătiți anul împrejur. Nici o masă de sărbătoare a familiei mele nu este completă fără acest fel de mâncare. Este o zacuscă foarte gustoasă, picantă, ușoară, pentru orice eveniment, inclusiv pentru picnic. Gătim frigăruii, îi așezăm într-un recipient și îi putem servi în natură. Sau înfigem peștele și bucățele de fructe pe bețișoare de lemn, iar în natură le gătim rapid. Timp minim – plăcere maximă.

Frigărui din somon cu ananas de la Nadejda Baitoi

Timp de preparare: 40 minute

Se pregătesc ingredientele pentru frigărui. Rondelele de ananas conservat se scot din sirop. Poate fi folosit ananas proaspăt, în schimbul celui conservat. Se taie rondelele de ananas în segmente. Fileul de somon se taie cuburi de dimensiuni medii.

Peste somon se toarnă sosul acru-dulce și se lasă pentru 10 minute în frigider. Apoi se înfige peștele și ananasul pe bețișoarele de lemn. Se condimentează cu sare și piper. Se prăjesc frigăruii pe ambele lature, este suficient a câte 2 minute pentru fiecare latură. Se servesc ornați cu o crenguță de cimbru proaspăt. Frigăruii din somon sunt preparați. Sunt foarte apetisanți! Vă sfătui să-i gătiți. Poftă bună!

Frigărui din somon cu ananas de la Nadejda Baitoi