Mousse de ciocolată. Desertul răcoros al verii

Mousse de ciocolată. Desertul răcoros al verii

Acest mousse de ciocolată este perfect pe timp de vară. Are o textură extrem de aerată şi pentru că îl serveşti direct din frigider, este exact ca o îngheţată uşoară, delicioasă şi catifelată. Se prepară simplu și se consumă într-o clipă.

Ingrediente:

170 g ciocolată neagră
250 g cremă de brânză
75 g zahăr
3 picături extract de vanilie
2 linguri rom
2 ouă
50 g zahăr
300 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata într-un bol la microunde sau pe bain marin. Bate crema de brânză cu 75 de grame de zahăr, extractul de vanilie şi romul.

Separă ouăle şi pune albuşurile într-un bol perfect curat. Bate albuşurile până devin spumă albă şi densă, apoi adaugă cealaltă tranşă de zahăr, în câte 3-4 ture, ca să obţii o bezea.

Mixează frişca lichidă până ajunge la aceeaşi consistenţă cu albuşurile.

Pune gălbenuşurile în crema de brânză, apoi imediat pune şi albuşurile şi amestecă uşor.
Adaugă încep frişcă şi cu mişcări largi amestecă totul.

Pune mousse-ul în pahare sau în vase de desert şi adaugă puţină frişcă deasupra şi cacao. Lasă-le la rece cel puţin 3-4 ore până să le serveşti.

Sursa