Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

-
//
08.07.2014

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Maria Andriuță-  pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi  rezultatul muncii tale! :) "

Aflîndu-vă vara la mare ar fi păcat să nu gătiți pilaf cu fructe de mare, mai ales că midiile au fost aduse din regiunea Aiu-Daga, adică Muntele Ursului. Această mîncare merită efortul depus în procesul de pregătire, pentru că veți primi ceva aromat, benefic pentru sănătate și delicios.

Lista ingredientelor:

1.5 pahar de orez ”Basmati”

1 kg de  midii

Ceapă – 2 buc.

Roșii – 3 buc.

Morcov – 1 buc.

Vin sec – 200 ml.

Coriandru – 1 legătură

Tarhun – 2 crenguțe

Usturoi – 5 căței

Ulei vegetal – 2 linguri mari

Condimente pentru pilaf – 1 lingură mare

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Ceapa se taie inele, morcovul pai, prăjim timp de 5 minute într-o tigaie cu ulei vegetal încins.

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Roșiile se taie cuburi, usturoiul felii subțiri.

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Adăugăm la ceapa cu morcov, prăjim încă 3 minute

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Adăugăm vinul la legume.

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Îndată ce vinul începe să fiarbă, adăugăm midiile bine spălate împreună cu scoicile. Urmărim să se deschidă fiecare scoică. Pentru aceasta este nevoie de 5-7 minute. Dacă după expirarea timpului unele scoici vor rămîne închise – aruncați-le.

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Adăugăm orezul, sarea, piperul negru și condimentele pentru pilaf. Încercați să turnați orezul astfel, încît să nimerească în fiecare scoică. Ulterioar, la fierbere orezul va umple scoica.

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Turnăm 1.3 litri de apă clocotită și fierbem timp de 15-20 de minute.

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Adăugăm verdeața de coriandru și tarhun (estragon) tăiată mășcat.

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Amestecăm, adăugăm cîteva bucăți de unt și fierbem încă 10 minute. Stingeți focul și lăsați pilaful să se odihnească sub capac încă 5-7 minute.

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță

Poftim! Servim pilaful cu midii de Yalta cu lămîie și vin.

Pilaf cu midii de Yalta de la Maria Andriuță