Plăcinta Miresei - un deliciu culinar

Plăcinta Miresei - un deliciu culinar

Plăcinta Miresei este o rețetă culinară pregătită în regiunea de sud a Republicii Moldova. Deliciul nu lipsește de la nunțile care au loc acolo și se prepară foarte ușor.

Cum se prepară?

Este nevoie de făină de grâu, apă și ulei. La un kg de făină se folosesc doar 50 ml de ulei. Se adaugă sare după gust și se face aluatul.

După aceasta, neapărat să se odihnească cam 15-30 de minute. Apoi se separă aluatul în părți egale și se fac gogoșele. Pentru o singură tavă se fac cinci turtele și iar se lasă 15-30 de minute, după care se răsucesc.

Umplutura tradițională o constituie brânza cu ou, dar poate fi preparată și cu cartofi, varză, bostan sau orice aveți la dispoziție.

Se pregătește tava unsă cu unt în care se pun trei foi, una peste alta, fiecare dintre ele unse bine cu unt topit. Apoi se adaugă umplutura cu brânză și se acoperă cu încă două foi bine unse cu unt.

Foile plăcintei sunt ca poalele miresei. Cu ajutorul unei furculițe, se presează ușor foile peste umplutură ca să scăpăm de bulele de aer. Un lucru foarte important este ca plăcinta să fie tăiată înainte de a merge la cuptor. Se preîncălzește cuptorul și se lasă plăcinta la copt în jur de 25-30 de minute, până aceasta se rumenește.