Plăcințele pe băț cu mere

Plăcințele pe băț cu mere

Vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un desert fabulos sau pur și simplu vrei să-ți uimești invitații cu niște preparate gustoase? Încearcă această rețetă simplă de plăcințele pe băț cu mere. Sunt delicioase, iar rezultatul este spectaculos!

Ingrediente pentru plăcințelele pe băț cu mere:

  • 2 mere mari, decojite;
  • 50 g zahăr;
  • 1 linguriță amestec de condimente pentru plăcinta de mere;
  • 1 linguriță suc de lămâie;
  • sare;
  • 1 lingură amidon de porumb;
  • 2 linguri de apă;
  • 1 pachet aluat de plăcintă congelat (sau preparat acasă).


Pentru montare:

  • 10 bețe de lemn pentru acadele;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de apă;
  • 2 linguri de zahăr;
  • 1/2 lingurițe amestec de condimente pentru plăcinta de mere.


Cum se prepară plăcințelele pe băț cu mere:

  1. Într-un bol adaugă amidonul și apa, amestecă bine până se dizolvă.
     
  2. Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Tapează o tavă cu foaie de copt.
     
  3. Într-o cratiță de dimensiuni medii adaugă merele tăiate cubulețe, zahărul, condimentele pentru plăcinta de mere, sucul de lămâie și sarea. Călește totul timp de 3-5 minute, până când merele sunt aproape moi. Amestecă în tot acest timp pentru a nu se lipi.
     
  4. Adaugă conținutul peste mere și gătește totul până când amidonul formează un sos gros.
     
  5. Întinde aluatul pentru placintă și taie-l rondele, cu ajutorul unui pahar sau al unei căni. Ar trebui să îți iasă aproximativ 20 de cercuri, pentru 10 plăcințele.
     
  6. Așază în tavă 10 cercuri de aluat și poziționează bețele pentru acadele pe una dintre laturile acesteia. În mijlocul cercului adaugă umplutura pentru plăcintă.
     
  7. Într-un bol mic bate albușul de ou cu apă până obții o compoziție omogenă. Unge marginea cercului cu compoziția obținută și apoi acoperă cu un alt cerc. Presează bine marginile, cu ajutorul degetelor pentru a se lipi.
     
  8. Într-un alt bol amestecă gălbenușul cu o linguriță de apă și unge plăcințelele cu acesta. Deasupra presară zahărul și condimentele pentru plăcinta de mere.
     
  9. Coace plăcințelele timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii.


Plăcințelele pe băț cu mere pot fi servite atât reci, cât și calde, alături de o cană de ceai, cafea sau lapte!

Sursa