mamaplus.md

Pui crocant la cuptor pentru masa de Revelion

-
//
14.12.2018

Vei sărbători noaptea dintre ani acasă și nu știi cu ce să-ți impresionezi familia sau oaspeții? Un pui crocant de la Floreni, gătit la cuptor, este mereu o idee binevenită. Îți propunem o rețetă simplă și delicioasă, care va fi pe placul tuturor!

mamaplus.md

Ingrediente:

  • un pui întreg de la Floreni
  • 8 căței de usturoi
  • sare, boia și piper după gust
  • 3 linguri de unt topit
  • o lingură sos de soia
  • 150 ml bere

Mod de preparare:

Spală puiul de la Floreni și usucă-l cu ajutorul unor prosoape de hârtie.

Îndepărtează ușor pielea de pe carne, însă fără a o desface complet. Pisează usturoiul foarte bine și freacă puiul pe sub piele cu jumătate din cantitatea de usturoi, iar cealaltă jumătate folosește-o pentru a freca puiul prin interior.

Topește untul și unge puiul pe dinafară. Așezonează după gust cu sare, piper și boia. Indicat este să lași puiul câteva ore la marinat, pentru a-și lua gust.

Adaugă-l într-o tavă, cu pieptul în jos și coace-l timp de 25 de minute la temperatura medie spre maximă. Apoi, întoarce puiul cu pieptul în sus. Toarnă peste el sosul format în tavă și mai coace-l timp de 15-25 de minute, dând focul mai încet.

Scoate din nou puiul și adaugă peste acesta berea cu soia. Coace puiul timp de 10-20 de minute.

Când este gata, lasă-l să se răcorească timp de 10-20 de minute înainte de a-l tăia.

Cel mai gustos pui îl găsiți la Floreni. În rețeaua republicană de magazine Floreni găsiți un asortiment variat de carne proaspără de pui, de cea mai înaltă calitate.

mamaplus.md

www.floreni.md

Telefon: 022 227 780