Pui crocant la cuptor pentru masa de Revelion

Pui crocant la cuptor pentru masa de Revelion

Vei sărbători noaptea dintre ani acasă și nu știi cu ce să-ți impresionezi familia sau oaspeții? Un pui crocant de la Floreni, gătit la cuptor, este mereu o idee binevenită. Îți propunem o rețetă simplă și delicioasă, care va fi pe placul tuturor!

Ingrediente:

  • un pui întreg de la Floreni
  • 8 căței de usturoi
  • sare, boia și piper după gust
  • 3 linguri de unt topit
  • o lingură sos de soia
  • 150 ml bere

Mod de preparare:

Spală puiul de la Floreni și usucă-l cu ajutorul unor prosoape de hârtie.

Îndepărtează ușor pielea de pe carne, însă fără a o desface complet. Pisează usturoiul foarte bine și freacă puiul pe sub piele cu jumătate din cantitatea de usturoi, iar cealaltă jumătate folosește-o pentru a freca puiul prin interior.

Topește untul și unge puiul pe dinafară. Așezonează după gust cu sare, piper și boia. Indicat este să lași puiul câteva ore la marinat, pentru a-și lua gust.

Adaugă-l într-o tavă, cu pieptul în jos și coace-l timp de 25 de minute la temperatura medie spre maximă. Apoi, întoarce puiul cu pieptul în sus. Toarnă peste el sosul format în tavă și mai coace-l timp de 15-25 de minute, dând focul mai încet.

Scoate din nou puiul și adaugă peste acesta berea cu soia. Coace puiul timp de 10-20 de minute.

Când este gata, lasă-l să se răcorească timp de 10-20 de minute înainte de a-l tăia.

Cel mai gustos pui îl găsiți la Floreni. În rețeaua republicană de magazine Floreni găsiți un asortiment variat de carne proaspără de pui, de cea mai înaltă calitate.

www.floreni.md

Telefon: 022 227 780