Pui Valdostana, rețetă rapidă și delicioasă

Pui Valdostana, rețetă rapidă și delicioasă

Puiul Valdostana este un preparat italian, numele acestuia provenind de la regiunea Valle d'Aosta, situată în nordul Italiei. Este o rețetă rapidă, cu ingrediente gustoase. Deși conține multe calorii, merită să faceți o excepție uneori. Vedeți și voi cât de suculent și moale este acest deliciu.

Ingrediente:

  • 4 file-uri piept de pui;
  • 2 linguri de făină;
  • 50 gr unt;
  • 200 gr ciuperci;
  • 50 ml vin alb;
  • 4 felii șuncă;
  • 4 felii cașcaval;
  • 8 felii roșii;
  • sare, piper;
  • rucola pentru servit.


Mod de preparare:

  1. Spălăm file-urile de pui, le ștergem cu șervețele ca să eliminăm surplusul de apă și le dăm prin făină. Rumenim puiul în untul bine încins, câteva minute pe fiecare parte. Dacă este cazul mai adăugăm puțin unt. Îl scoatem și îl lăsăm deoparte.
  2. În untul în care am prăjit puiul vom rumeni ciupercile. Când sunt rumene adăugăm vinul și lăsăm câteva minute. 
  3. Transferăm conținutul tigăii într-o tavă.
  4. Așezăm bucățile de pui și pe fiecare vom pune câte o felie de șuncă presată. 
  5. Adăugăm apoi feliile de roșii.
  6. Așezăm deasupra feliile de cașcaval. 
  7. Dăm la cuptor pentru 10 minute la 180 grade, doar cât să se topească frumos cașcavalul.
  8. Servim puiul pe un platou de rucola alături de câteva ciuperci.


Sursa