Pulpă de miel la cuptor cu ciuperci și roșii

Pulpă de miel la cuptor cu ciuperci și roșii

Rețeta zilei de astăzi este un deliciu pentru mesele Sărbătorilor Pascale. Pulpa de miel se rumenește bine la cuptor împreună cu ciupercile și roșiile. Iată o rețetă gustoasă pe care o poți savura din plin!

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel;
  • 800 g ciuperci din conservă;
  • câțiva căței de usturoi;
  • 250 ml ulei;
  • 150 ml vin alb sec;
  • 500 g roșii;
  • 1 ardei iute;
  • 1 legătură tarhon;
  • sare;
  • piper.


Mod de preparare:

Curăță pulpa de pielițe și tendoane, apoi cu un cuțit care are vârful subțire vei înțepa carnea din loc în loc. Apoi împăneaz-o cu feliuțe de usturoi de la trei, patru căței de usturoi și presar-o cu sare și piper.

Pune pulpa de miel într-o tavă împreună cu uleiul, apoi introdu tava în cuptorul încins, pentru 60 de minute. Spală roșiile, apoi taie-le în sferturi și pune-le în tavă, de jur împrejurul pulpei.

Adaugă ciupercile, scurse de zeamă și clătite în două, trei ape, și presară-le cu sare și piper. Pune tava din nou în cuptor și lasă friptura să se coacă la foc mic, circa 90 de minute, iar din când în când stropește-o cu uleiul din tavă.

Înainte cu 30 de minute de a scoate friptura din cuptor, presară peste roșii usturoiul rămas și tarhonul, tocate mărunt. Tot atunci pune în tavă și vinul. Potrivește de sare și piper.

După ce pulpa de miel este bine pătrunsă și frumos rumenită, scoate-o pe un platou, tai-o în feliuțe și servețte-o cu roșii, ciuperci și sosul format în tavă, iar alături, pe farfurie, pune două, trei frunze de pătrunjel verde.

Sursa