Rețetă de conopidă în stil chinezesc, cu garnitură de orez

Rețetă de conopidă în stil chinezesc, cu garnitură de orez

Conopida - un deliciu care se poate servi alături de un gustos orez cu legume și, pe final, se adaugă sos chilli. În perioada de post, această rețetă este perfectă chiar și pentru cei ce nu preferă să consume conopidă.

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare;
  • 200 ml apă;
  • un praf ghimbir;
  • 2 linguri făină;
  • 2 linguri amidon;
  • 3-4 linguri sos soia;
  • 2 linguri sos worchester;
  • 250 gr orez basmati;
  • ulei de orez pentru prăjit.

Mod de preparare:

Fierbem orezul conform indicațiilor de pe ambalaj.

Desfacem conopida bucăți și o spălăm.

Punem conopida într-un vas, o acoperim cu apă, adăugăm puțină sare și o fierbem circa 10 minute, doar cât să se înmoaie puțin.

Cât fierbe conopida scurgem orezul de excesul de apă, îl punem într-un vas și adăugăm ceapa și ardeiul tocate mărunt.

Într-un castron punem apa, sosul de soia, sosul worchester, făina, amidonul și le amestecăm până obținem un aluat puțin mai gros ca cel de clătite. Scurgem conopida și o trecem prin aluat.

Într-o tigaie turnăm uleiul de orez.

Când uleiul de orez este bine încins punem conopida dată prin aluat. Daca doriți, puteți presăra susan deasupra. 

Prăjim rapid pe toate părțile până se rumenește frumos.

Așezăm orezul pe un platou și conopida deasupra. Se adaugă, după preferință, chilli souce.

Sursa