Rețetă de crap pe varză la cuptor

Rețetă de crap pe varză la cuptor

Ce se întâmplă atunci când combini două alimente sănătoase? Spre exemplu, crapul și varza? O mâncare foarte gustoasă și sățioasă. Află aici rețeta de crap pe varză la cuptor!

Ingrediente:

  • 1 crap de circa 2,5 kg;
  • 1 pahar cu vin alb sec;
  • O cană de suc de roșii;
  • Ulei de măsline;
  • 1 ardei iute;
  • Boia iute;
  • Mărar uscat;
  • Pătrunjel verde;
  • Boabe de piper;
  • Sare, piper.

Mod de preparare:

  1. Se taie varza fideluță, se freacă un pic cu un vârf de sare, după care se adaugă piper măcinat, boia de ardei și mărar. Se amestecă bine și apoi se așază într-o tavă unsă cu ulei.
  2. Se presară câteva boabe de piper, se stropește varza cu o lingură de ulei și cu vinul, se așază un ardei iute peste varză, apoi se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor circa 15-20 de minute, după care se îndepărtează folia și se așază peste varză sucul de roșii.
  3. Se amestecă prin rotirea stânga-dreapta a tăvii. Cât timp varza este la cuptor, se curăță crapul, apoi se tranșează în bucăți potrivite, se spală bine și se lasă la scurs.
  4. Se dă la cuptor, la 185 grade C, de data aceasta fără să se mai acopere tava și se ține până când varza este bine făcută, dar și peștele rumenit.
  5. Se servește cald împreună cu cartofi, unt și pătrunjel.

Reține: Crapul este o sursă bună de proteine, lipide-acizi grași Omega 3 și 6, vitamine, minerale și grăsimea din carne este mai sănătoasă decât în cazul altor tipuri de carne.

Varza este o legumă, care atât în stare crudă, cât și gătită, are numeroase efecte benefice asupra sănătății, de aceea ar trebui inclusă cât mai des în meniul familiei, fiind bogată în fitonutrienți, antioxidanți și fibre, are puține calorii și întărește sistemul imunitar.

Sursa