mamaplus

Rețetă de tartă cu urzici. Vezi cât este de gustoasă!

-
//
18.03.2019

Pentru că e sezonul urzicilor, vă propunem o rețetă inedită, dar foarte gustoasă. Știm că mulți oameni nu sunt adepții urzicilor, însă de această dată trebuie să dați o șansă acestora. Vă garantăm că rețeta o să vă placă la nebunie încât o veți prepara de mai multe ori.

Ingredientele pentru tarta cu urzici:

  • 750 g urzici;
  • 10 fire de ceapă;
  • 1 lingură de făină;
  • 3 ouă;
  • 2 linguri de griș;
  • 150 g de cașcaval;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

  • Se începe cu spălarea urzicilor, după care se fierb în apă clocotită cu sare la foc mare. După ce au fiert se scurg și se toacă cât mai mărunt. Se înăbușă în ulei și se adaugă firele de ceapă verde tocată.
     
  • După aceea se freacă 1 lingura de ulei cu 1 lingură de făină și se adaugă treptat urzicile. Este indicat să se subțieze cu zeama în care au fiert, iar apoi să se pună din nou la fiert, la foc mic.
     
  • După ce s-a lăsat să se răcească, se adaugă treptat 3 ouă crude bătute, ceapa înăbușită, grișul și cașcavalul ras și se potrivește totul cu sare și piper.
     
  • Urmează prepararea foii de tăiței dintr-un ou, 1 lingură de apă, 1 vârf de cuțit de sare și făină cât cuprinde. Se tapetează cu ea o cratiță care se lasă puțin mai lungă pe margini, iar apoi se pune compoziția, se așază 5 ouă fierte tari și se acoperă la final cu foaia de tăiței de pe margini.
     
  • Urmeaza pasul final în care să da la cuptor și se servește rece.