Salată de post cu farfalle și legume

-
//
21.03.2019

Salata de post cu farfalle și legume este o rețetă cât se poate de simplu de preparat, gata în 10 minute. Este colorată, sănătoasă și hrănitoare, perfectă atât pentru perioadele de post, cât și pentru alte ocazii.

Ingrediente:

  • 300 g farfalle (la alegere);
  • 140 g porumb dulce;
  • 150 g mix roșii cherry;
  • 150 g broccoli;
  • 1 morcov mic dat pe răzătoare;
  • 150 g măsline fără sâmburi;
  • 150 g castravete proaspăt;
  • Sare și piper;
  • 3 linguri ulei de măsline;
  • 3 linguri zeamă de lămâie.


Mod de preparare:

  1. Punem pe foc o oală mărișoară cu apă și puțină sare. Când începe să fiarbă, adăugam pastele și le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
     
  2. Cât pastele fierb putem pregăti celelalte ingrediente. Castravetele îl tăiem cuburi, roșiile le tăiem în două, iar broccoli îl fierbem 3-4 minute în apă cu puțină sare. Odată fiert, îl scoatem și îl transferăm într-un bol cu apă foarte rece sau apă cu gheață. Scurgem broccoli de apă și îi desfacem buchetele.
     
  3. Pastele fierte le scurgem de apă și le trecem printr-un jet de apă rece. Le scurgem din nou și le punem într-un bol încăpător.
     
  4. Peste paste adăugăm măslinele și toate legumele pregătite mai sus.
     
  5. Într-un pahar amestecăm uleiul de măsline cu zeama de lămâie, sare și piper. Turnăm amestecul peste paste și legume și amestecăm salata încet.
     
  6. Gustăm și adăugăm sare sau piper dacă mai este nevoie.