Salată de sărbătoare „Brăduţ”

Salată de sărbătoare „Brăduţ”

-
//
22.12.2016

Anul Nou este o sărbătoare feerică de iarnă, iar reţetele de salate sunt şi ele pline de magie. Această salată cu pui şi ciuperci se pregăteşte destul de uşor, aspectul cel mai important fiind modul de decorare şi servire.

Salată de sărbătoare „Brăduţ”

MOD DE PREPARARE

  1. Fierbeţi carnea de pui în apă cu puţină sare, răciţi.
  2. Fierbeţi ouăle tari, turnaţi peste ele apă rece, curăţaţi-le de coajă.
  3. Tăiaţi ceapa în cubuleţe.
  4. Tăiaţi ciupercile în cubuleţe.
  5. Prăjiţi ceapa în uleiul de măsline până devine transparentă, adăugaţi ciupercile şi prăjiţi până sunt gata. Săraţi, piperaţi după gust, răciţi.
  6. Tăiaţi caşcavalul în cubuleţe mici.
  7. Amestecaţi într-un bol caşcavalul, carnea de pui, ouăle, ciupercile, porumbul, maioneza.
  8. Aranjaţi salata pe un platou, dându-i formă de brăduţ.
  9. Tăiaţi mărarul. Presăraţi brăduţul cu mărar.
  10. Decupaţi o steluţă din ardei gras. Decoraţi cu rodie şi porumb. Salata de Crăciun este gata! Poftă mare!

Sursa