mamaplus

Suc de roșii fără conservanți? Prepară-l acasă!

-
//
12.07.2019

Tomatele sunt pentru mulți o bucurie, gustul lor dulce-acrișor fiind potrivit pentru salate, dar și pentru prepararea sucurilor și a mâncărurilor.

mamaplus

Pentru a prepara această rețetă, ai nevoie doar de roșii, sare și zahăr. Alege soiurile preferate, cât mai bine coapte. Metoda este foarte simplă, la îndemâna oricui.

Ingredientele necesare:
-roșii cărnoase, bine coapte
-sare
-zahăr

Mod de preparare:
1. Roșiile bine coapte se spală, se taie, se îndepărtează partea verde, se trec prin mașina de suc, iar masa obținută se pune la fiert.

2. Se lasă să scadă până când ajunge la consistența dorită (dacă-l lași să scadă mai mult devine bulion), apoi se adaugă sare și zahăr. La 10 litri de suc scăzut se pun 2 linguri de sare și o lingură de zahăr. Sarea îi intensifică mult culoarea și vei observa cum devine roșul mai viu, iar zahărul îi taie din aciditate.

3. Așa clocotit, pune-l în sticle sterilizate în prealabil.

4. Se acoperă cu cuverturi și se lasă 2 zile.

Savurează cu plăcere!

Sursa