Tartă mousse de cătină de la Valerie's Food

Tartă mousse de cătină de la Valerie's Food

-
//
10.09.2018

Dacă aveți poftă de un desert delicios și sănătos, vă recomandăm să încercați rețeta de tartă mousse de cătină de la Valerie's Food. Gustul acestei tarte este dulce acrișor și foarte fin.

Tartă mousse de cătină de la Valerie's Food

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 gr. biscuiți simpli cu lapte
  • 50 gr. nuci
  • 80 gr. unt topit

Pentru mousse:

  • 500 gr. cătină proaspătă (sau congelată)
  • 350 gr. zahăr
  • 300 ml. smântână dulce pentru frișcă 35%
  • 50 gr. zahăr pudră
  • 15 gr. gelatină
  • ½ linguriță esență de portocale (sau coaja răzuită de la o jumătate de portocală)

Mod de preparare:

  • Pune cătina într-o cratiță și toarnă deasupra zahărul. Fierbe totul câteva minute la foc mic, până se dizolvă zahărul.
  • Ia cătina de pe foc și mărunțește-o bine cu ajutorul unui robot de bucătărie.
  • Pune gelatină în 100 de ml. de apă rece. După care las-o să se umfle câteva minute sau procedează conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Apoi strecoară cătina printr-o sită, în așa fel încât să primești o consistență fină, fără sâmburi.
  • Cât sosul de cătină este încă fierbinte, adaugă în el esența de portocale, gelatina și amestecă bine cu ajutorul unui tel până se dizolvă complet, după care lasă compoziția să se răcească la temperatura camerei.
  • Între timp rupe biscuiții în bolul unui robot de bucătărie, adaugă nucile și mărunțeștele bine. Apoi toarnă untul topit, după care mai mixează puțin astfel, încât untul cu biscuiții să se lege și să primești o consistență de nisip umed.
  • Răstoarnă biscuiții mărunțiți într-o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 21 cm. și presează-i bine pe toată suprafața cu ajutorul unei linguri în așa fel încât să obții un strat uniform.
  • Lasă tava deoparte și ia un bol, pune în el smântâna dulce și zahărul pudră. Mixează totul bine până când smântâna devine pufoasă și densă, trebuie să acorzi atenție maximă să nu se taie smântâna.
  • Când sosul de cătină s-a răcit complet, adaugă treptat frișca și încorporeaz-o lent.
  • Toarnă mousse-ul în formă peste crusta de biscuiți cu nuci și pune-o la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte.
  • Scoate tarta din formă și decoreaz-o cu cătină proaspătă și nuci. Poftă bună!

Tartă mousse de cătină de la Valerie's Food

Sursa: valeriesfood.md