Tartă Provence - rețetă ideală în zilele în care nu ai timp și energie pentru gătit

Tartă Provence - rețetă ideală în zilele în care nu ai timp și energie pentru gătit

Tartă Provence – alegerea ideală pentru zilele încare nu ai prea mult timp sau energie pentru gătit, dar vrei să îi servești pe cei dragi cu ceva absolut delicios!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  •  250 g făină;
  •  5 ouă;
  •  1 vârf cuţit de sare;
  •  125 g unt;
  •  1-2 linguri apă rece.

Pentru umplutură:

  •  150 g mozzarela;
  •  150 g brânză telemea;
  •  100 g măsline;
  •  10 ciuperci;
  •  1 ceapă;
  •  1 lingura ulei;
  •  3 linguri smântână;
  •  2 ouă;
  •  sare, piper;
  •  2 roşii.

Mod de preparare:

  1. Cerne făina pe o planşetă, fă o adâncitură la mijloc şi pune un ou şi sarea. Adaugă untul tăiat cuburi şi frământă repede. Toarnă treptat apa şi amestecă până se obţine un aluat sfărâmicios.
     
  2. Înveleşte aluatul în folie de plastic şi lasă-l 30 de minute la frigider. Curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei, după care se adaugă şi ciupercile curăţate şi tăiate solzişori.
     
  3. Pune şi măslinele, brânza telemea, mozzarela, un ou şi două linguri de smântână. Amestecă toate, după care se iau de pe foc. Tapetează o formă de tartă cu unt şi făină, se pune aluatul, se înţeapă cu furculiţa şi se adaugă umplutura. Dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
     
  4. Înainte cu 10 minute de a fi gata, spală 2 roşii şi taie rondele. Amestecă o lingură de smântână cu un ou şi întinde peste tartă. Peste amestec, aşază şi feliile de roşii.
     
  5. Se mai lasă la cuptor pentru câteva minute, după care se scoate. Se serveşte caldă.

Sursa