Tocăniță de vită cu legume, o combinație gustoasă de vitamine și proteine

Tocăniță de vită cu legume, o combinație gustoasă de vitamine și proteine

Mixul de legume oferă un cocktail excelent de vitamine pentru întreaga familie, iar carnea de vită, fără prea mult colesterol, dacă este gătită bine, va oferi o textură fragedă și un gust bogat tocăniței.

Ingrediente:

  • 500 g de carne de vită;
  • 1 ceapă mare roșie;
  • 3 căței de usturoi;
  • 2 morcovi;
  • 2 dovlecei mari;
  • pătrunjel verde;
  • 50 ml de ulei;
  • 1 lingură din următorul amestec de condimente: chimen, boia dulce, piper, sare, cimbru.

Cum prepari tocănița de vită cu legume:

  1. Spală bine carnea și tai-o în cuburi mici! 
  2. Toacă ceapa și usturoiul! Morcovii dă-i pe răzătoare! 
  3. Dovleceii taie-i felii!
  4. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă! 
  5. Pune carnea la prăjit, adăugând peste ea mixul de condimente!
  6. Când carnea s-a rumenit bine, scoate-o cu o spumiera și adaugă la călit ceapa și usturoiul, apoi morcovul și dovleceii. Amestecă bine! 
  7. Adaugă apoi carnea de vită. Pune peste ea un pahar mic de vin alb și bagă cratița la cuptorul încins în prealabil pentru 30-40 de minute, până ce carnea și legumele sunt făcute.

Poftă bună!

Sursa