Vinete umplute cu piept de pui, sos de roșii și cașcaval

Vinete umplute cu piept de pui, sos de roșii și cașcaval

Atunci când vrei să prepari o cină gustoasă și sățioasă, pregătește rețeta de vinete umplute cu pui și cașcaval. Conține și sos de roșii, care îi va da un gust și mai bun.

Ingrediente:

  • 4 vinete mai subțiri;
  • 2 piepturi de pui;
  • 1 morcov;
  • 3 cepe;
  • 7 roșii;
  • 1 linguriță cu miere;
  • 200 g cașcaval ras;
  • ulei;
  • sare și piper.


Mod de preparare:

Călește două cepe în ulei împreună cu morcovul ras. Adaugă roșiile date prin răzătoarea mică. Lasă pe foc să dea în câteva clocote, adaugă mierea și sare.

Taie restul de ceapă mărunt și călește în ulei. Adaugă carnea de pui trecută prin mașina de tocat și stropește cu puțină apă. Presară un praf de sare și piper și lasă să se înăbușe bine.

Taie vinetele pe jumătate, pe lungime, și îndepărtează o parte din pulpă.

Umple vinetele cu amestecul de carne și așază-le în tavă. Toarnă sosul de roșii și lasă la cuptor până se pătrund. Spre final, presară deasupra cașcavalul.

Sugestie: Sosul de roșii va deveni mai aromat dacă adaugi puțin oregano.

Sursa