De ce apar și cum îndepărtăm firele de păr din jurul mameloanelor

De ce apar și cum îndepărtăm firele de păr din jurul mameloanelor

De cele mai multe ori, firele de păr de pe mameloane nu sunt un motiv de îngrijorare. Dacă te deranjează din punct de vedere estetic, le poți îndepărta prin diferite metode, unele mai dureroase, altele mai puțin.

De ce apar și cum îndepărtăm firele de păr din jurul mameloanelor

Cauzele creșterii firelor de păr în jurul mameloanelor

Dereglări hormonale – acestea pot cauza o serie de simptome în lanț, iar printre acestea se află și îngroșarea firelor de păr care cresc în jurul mameloanelor. În timpul sarcinii, dar și în timpul menopauzei, fluctuațiile hormonale pot determina creșterea firelor de păr vizibile pe sâni.

Producția excesivă a hormonilor bărbătești – precum testosteronul poate avea ca efect secundar creșterea firelor de păr în jurul mameloanelor. Alte simptome ale excesului de hormoni bărbătești sunt: ten gras, lipsa menstruației, creșterea volumului oaselor și a musculaturii, alopecie.

Sindromul ovarelor polichistice – acesta cauzează adesea dezechilibre hormonale și afecteaza o femeie din cinci.

Un anumit tratament medicamentos – creșterea firelor de păr în jurul mameloanelor poate să apară și ca o reacție adversă la un anumit tratament medicamentos. Tratamentul pe baza de testosteron, de glucocorticoizi și unele medicamente folosite în imunoterapie pot determina apariția firelor de păr pe sfârcuri.

Sindromul Cushing – aceasta afecțiune este cauzată de un dezechilibru hormonal și poate avea ca și consecință, printre altele și cresterea firelor de păr în jurul mameloanelor.

De ce apar și cum îndepărtăm firele de păr din jurul mameloanelor

Cum să elimini firele de păr din jurul mameloanelor?

Tunderea firelor de păr – cu ajutorul unei forfecuțe, firele de păr din jurul mameloanelor pot fi tunse fără pic de durere sau disconfort.

Smulgerea firelor de păr – cu ajutorul unei pensete, dar și cu multă atenție, firele de păr din jurul mameloanelor pot fi smulse rapid. Din cauza că pielea de pe sfârcuri este sensibilă, această metodă poate fi dureroasă. Smulgerea acestor fire crește riscul de fire de păr crescute sub piele, dar și de infecție.

Raderea firelor de păr – firele de păr din jurul mameloanelor pot fi îndepartate și cu ajutorul aparatului de ras. Această metodă, de asemenea, crește riscul de apariție a firelor de păr sub piele.

Îndepărtarea cu laser a firelor de păr – această metodă are rezultate de durată, însă este mai costisitoare, dar și dureroasă.

Tratamentul hormonal – dacă un dezechilibru hormonal major este responsabil pentru firele de păr crescute pe sfârcuri, atunci medicul poate prescrie un tratament medicamentos care va rezolva dezechilibrul hormonal, dar te va ajuta și să scapi de firele de păr inestetice.

Sursa: doc.ro