8 metode care te scapa de durerile menstruale! Afla care sunt si scapa de discomfort

8 metode care te scapa de durerile menstruale! Afla care sunt si scapa de discomfort

-
//
01.10.2015

Menstruatia este ”un dar” de la Mama Natura care ne afecteaza cam de 400 de ori intr-o viata. Iar simptomele nu sunt deloc de neglijat: stari de oboseala, nervozitate, dureri de cap, de burta, gambe, calcaie sau de spate.

8 metode care te scapa de durerile menstruale! Afla care sunt si scapa de discomfort

Pe langa analgezicele care ne pot asigura o trecere mai putin violenta spre vremuri mai bune, exista si cateva trucuri la care putem recurge fara sa ne indopam cu medicamente.

Stiti vorba aceea: lucrurile simple fac diferenta. Ei bine, se probeaza si in cazul de fata, pentru ca exista metode care ne sunt foarte la indemana si prin care putem scapa de durerile din timpul menstuatiei.

Sticla de apa calda la picioare sau la burta

Este incredibil cat de mult bine face acest mic gest. Caldura la burta sau la picioare pune sangele in miscare si te scapa de crampe. Oamenii de stiinta sustin ca apa calda are efect asemanator cu al analgezicelor, iar efectul dureaza aproxomativ o ora.

Mananca coicolata neagra

Sa fii intotdeauna pregatita cu o tableta de ciocolat neagra in geanta, pe langa stiva de absorbante si tampoane. in aceasta perioada pierzi mult magneziu din organism, iar ciocolata neagra, cu 70 la suta cacao, te ajuta sa recuperezi mineralele.

Orgasmul multiplu

Placerea te scapa de migrenele aferente menstruatiei, dar si de durerile de burta ori spate. Atunci cand avem orgasm, uterul se contracta, iar ulterior creste fluxul hemoragiei, datorita careia la creier ajung substante chimice ce au efect asemanator analgezicelor. Terapeutul Judith Golden a declarat in revista Best Health ca  femeile care se masturbeaza – deci nu aveti nevoie nici macar de un partener, in timpul ciclului nu mai au crampe, sunt mai putin iritabile si prost dispuse.

Bea cat mai multa apa

Hidrateaza-ti organismul cat poti de bine, pentru ca atunci cand fluidul iese din organism, pierzi si destul de multa apa. Lichidul vietii te ajuta sa te inviorezi si sa nu mai resimti starile de oboseala. in plus, apa ajuta organismul sa digere mai repede mancarea.

Ia vitamina E

Un articol publicat in ”British Journal of Obstetrics and Gynecology” arata ca femeile care au luat vitamina E in perioada ciclului timp de patru luni consecutiv au avut dureri mai putin intense comparativ cu perioadele anterioare.

Ia calciu

Doza indicata este de 1200 de miligrame de calciu zilnic, insa nu in perioada ciclului, ci cu doar cateva zile inainte de menstruatie. Calciul va alunga starile de epuizare, in plus, iti vei face o rezerva de vitamine, inainte sa le pierzi.

Nu manca sarat

Sarea te va face sa retii multa apa, ceea ce poate d uce la inconfortabila balonare. Este ultimul lucru de care ai nevoie, cand ovarele tale deja iti dau impresia ca nu mai au loc in burta. Nu ai voie sa consumi cartofi prajiti, branzeturi sarate sau alte alimente bogate in sodiu. in schimb, te poti rasfata cu alune (fara sare) sau alte oleaginoase.

Dormi mai mult

Atunci cand esti la ciclcu, pune-ti ceasul sa sune mai tarziu. Organizeaza cu o zi inainte o parte din lucrurile pe care trebuie sa le faci dimineata, cum ar fi calcatul unui pulover sau impachetarea caserolei cu mancare, ca sa poti dormi mai mult. Odihna face bine un numai la frumusete, ci si la trup, in aceasta perioada de rastriste din luna.

Sursa: Perfecte.md