8 tradiții care trebuie respectate la nașterea bebelușului ducilor de Sussex

-
//
12.04.2019

Familia regală britanică trebuie să respecte un protocol strict la nașterea unui copil, reguli cărora trebuie să li se supună și ducesa Meghan de Sussex, soția prințului Harry al Marii Britanii, care va naște primul copil al cuplului în această lună. Iată opt tradiții care trebuie respectate la nașterea bebelușului ducilor de Sussex!

1. Un ginecolog obstetrician oficial se ocupă de nașterile regale. Până în 2013, acesta era Marcus Setchell, care era și medicul reginei Elizabeth a II-a. Însă el a ieșit la pensie după nașterea prințului George, cel mai mare dintre fiii prințului William, iar funcția a fost preluată de medicul Guy Thorpe-Beeston. Acesta va fi asistat de mai multe moașe, toate obligate să păstreze confidențialitatea.

2. Un anunț oficial va fi afișat și pe un panou instalat în fața palatului Buckingham. Potrivit tradiției, regina Elizabeth, bunica bebelușului, va fi prima informată de nașterea acestuia. Informarea se va face prin telefon, dar înainte se făcea prin intermediul unui bilet scris de mână.

3. Nașterea bebelușului este salutată cu 62 de salve de tun, trase de la Turnul Londrei. Alte 41 de salve vor fi trase din Green Park.

4. După naștere, cuplul regal își prezintă public bebelușul pe scările maternității. Nu se cunosc detalii despre ținuta mamei, dar copilul este întotdeauna învelit într-o păturică produsa de compania G. H. Hurt & Sons, cu sediul la Nottingham.

5. Prenumele bebelușului este anunțat de obicei la cel puțin două zile de la naștere, deși nu există un motiv oficial pentru acest obicei. În mod tradițional, bebelușii regali primesc trei-patru nume.

6. La naștere, micuții nu au titluri regale, primind doar apelativul lord/ lady. Regina Elizabeth a II-a este cea care decide apoi titlurile pe care le va primi copilul.

7. Botezul regal este oficiat de șeful Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, în prezent Justin Welby. Bebelușul poartă o ținută tradițională de botez. Timp de opt generații, 62 de bebeluși au purtat-o pe cea a reginei Victoria, creată în 1841. Din 2013, micuții poartă o replică a rochișei, deja prea uzată.

8. Părinții nu au custodie oficială asupra copiilor, în urma unui decret al prințului George I, emis în 1717, potrivit căruia tutela bebelușilor regali este deținută de suveranii Marii Britanii, respectiv, în prezent, regina și prințul consort Philip.

Sursa