mamaplus

Alocațiile pentru copiii moldoveni cu cetățenie română se majorează de astăzi

-
//
01.04.2019

Ieri, 31 martie, ministrul român al Muncii, Marius Budăi, a declarat că majorarea alocaţiilor în România pentru copii intră în vigoare de astăzi, 1 aprilie, iar plata aferentă lunii aprilie se va face în mai.

„De luni, 1 aprilie, intră (în vigoare - n. r.) alocaţiile majorate pentru copii, dar se primesc în mai. Noile valori vor fi de de 150 lei, respectiv 300 de lei. Drepturile aferente lunii aprilie se plătesc din mai”, a spus ministrul Muncii.

Ordonanţa de urgenţă privind majorarea alocaţiilor copiilor a fost adoptată în februarie de Guvern, însă pentru a putea plăti sumele, era nevoie ca preşedintele României să promulge Legea bugetului de stat.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului anunţa anterior că noile alocaţii vor fi de 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestor cursuri. De asemenea, alocaţia va fi de 300 de lei şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani în cazul celor cu dizabilităţi.

Menționăm că până acum alocațiile aveau valoarea de 84 de lei pentru copiii de la 2 la 18 ani, iar pentru copiii cu vârste între 0-2 ani - 200 de lei.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat la 15 martie decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019.

În februarie 2019 au beneficiat de alocaţie de stat 3.633.782 de copii.

Sursa: unimedia.info