mamaplus

Aproape 40 la sută dintre femeile din ţara noastră au fost victime ale violenţei

-
//
04.07.2019

Două din cinci femei din Republica Moldova (40%) susţin  că au experimentat violență fizică sau sexuală de la vârsta de 15 ani din partea unui partener sau a unui bărbat necunoscut. Sunt datele unui raport al OSCE despre bunăstarea și siguranța femeilor din ţara noastră. 

mamaplus

Potrivit studiului, o treime (33%) dintre femei cunosc personal pe cineva care a fost supus violenței domestice în rândul familiei și al prietenilor. Tot atâţia respondenţi au declarat că ştiu victime din comunitatea lor locală.  

Trei din patru moldovence consideră că violența împotriva femeilor este un fenomen răspândit în Republica Moldova. Potrivit raportului OSCE, violența împotriva femeilor este insuficient denunțată la poliție și alte organizații din cauza lipsei de încredere în instituții, precum și a lipsei de servicii specializate pentru femeile abuzate. Studiul relevă că numărul mic al denunțurilor privind cazurile de violență și lipsa încrederii, dar și prevalarea violenței împotriva femeilor sunt cauzate de normele și atitudinile sociale care sporesc inegalitatea de gen.

La sondaj au participat 1.802 femei cu vârste cuprinse între 18 și 74 de ani din mediul rural și urban.

Sursa: publika.md