mamaplus

Avertisment din partea unei mame care i-a dat bebelușului său Nurofen

-
//
26.07.2019

O femeie din Marea Britanie, mamă a doi copii, a tras un semnal de alarmă pe internet. Aceasta a povestit ce a pătimit cu fiica sa, după ce a luat o doză de Nurofen.

mamaplus

Micuța Autumn, în vârstă de 6 luni, a început imediat să strige și să tușească incontrolabil, după ce mama i-a administrat prima doză de Nurofen.

Aceasta i-a dat medicamentul, la indicațiile pediatrului, pentru a ameliora simptomele de răceală, dar și durerile de gingii cauzate de creșterea dinților, potrivit Netmums.com.

Văzând reacția fetiței, mama a gustat și ea din Nurofen.

„A fost oribil! Am simțit o senzație de arsură pe limbă și în gât și am început să tușesc imediat. L-am pus pe Shaun (partenerul lui Rachel) sa încerce și el și a avut aceeași reacție”, a spus Rachel.

Aceasta s-a prezentat la farmacia de unde a cumpărat medicamentul, iar vânzătoarea a confirmat că, în mod normal, Nurofenul nu ar trebui să aibă un astfel de gust. Apoi a contactat compania pentru a cere explicații.

„Am fost în contact cu consumatorul și, conform protocolului Nurofen, am cerut returnarea produsului pentru a efectua teste suplimentare”, a spus un reprezentant al producătorului.

Rachel a postat povestea ei pe Facebook și le-a cerut părinților să fie atenți când dau medicamente copiilor.

„Gustați înainte de a administra vreun medicament micuțului vostru”.

Un incident similar s-a întâmplat și în Australia, cu o sticluță de Nurofen pentru copii între 5 și 12 ani.

Sursa