mamaplus

Bărbaţii din Moldova se implică tot mai mult în procesul de îngrijire a copiilor

-
//
29.05.2019

Bărbaţii din Moldova se implică tot mai mult în procesul de îngrijire a copiilor. Peste șase mii de tătici s-au aflat în concediu de paternitate, în decursul a trei ani, arată datele Casei Naționale de Asigurări Sociale. Iar de la începutul acestui an, peste cinci sute de bărbaţi au solicitat şi deja beneficiază de această posibilitate.

mamaplus

Pentru ca tatăl să poată beneficia de indemnizație pentru îngrijirea copilului, procedura este foarte simplă şi poate fi făcută chiar şi online.

„În baza acestui concediu, tatăl depune o cerere la casa teritorială de la locul de domiciliu sau la casa teritorială unde se deservește unitatea de la locul de muncă de bază, în primele 30 de zile de la data emiterii ordinului, adică de la ieșirea în concediului paternal”, adeclarat Lidia Cebotari, șef direcție CNAS.

Concediul paternal este plătit din fondul asigurărilor sociale, iar indemnizaţia se calculează în funcție de salariul solicitantului. De exemplu, un bărbat care are o leafă medie de cinci mii de lei, poate ridica o alocaţie de aproape 2900 de lei.

Sursa: publika.md