Bebeluș pierdut la 14 săptămâni. Mama îndurerată: „Nu e doar o aglomerare de celule!”

Bebeluș pierdut la 14 săptămâni. Mama îndurerată: „Nu e doar o aglomerare de celule!”

-
//
26.01.2018

Felicia Cash este mama a cinci copii care a trecut printr-o situație tragică. Pe 24 iulie 2017, femeia care era însărcinată în trei luni și jumătate a pierdut sarcina. Mama îndurerată a postat povestea ei pe Facebook, cu speranța că va convinge cât mai multe femei de faptul că un copil la doar 14 săptămâni este un organism format, complex.

Bebeluș pierdut la 14 săptămâni. Mama îndurerată: „Nu e doar o aglomerare de celule!”

In primăvara anului 2017, Felicia a rămas însărcinată cu gemeni. La 6 săptămâni însă, au apărut complicațiile, ce au fost semnalate de sângerări. Unul din gemeni murise, însă celalalt era sănătos și puternic, spuneau medicii. Totuși, pe 24 iulie, sângerările au apărut din nou. Mamei i s-a rupt apa și a pierdut sarcina.

Felicia a fost surprinsă de cât de dezvoltat era copilul din pântecul său la doar 14 săptămâni și 6 zile.

„E perfect și minunat dezvoltat, până la degețele. Până și unghiile sunt formate și vizibile. Micuțele vene ce i-au purtat sângele prin corpul său micuț pot fi văzute prin pielea lui delicată, și chiar și mușchii îi sunt vizibili. La mai puțin de jumătate din timpul de gestație el e cât se poate de evident uman, nu o aglomerare de celule, nu o bucată de carne neformată. Inima lui micuță deja bătea la 16 zile de la concepție și îi pompa sângele. Există concepția greșita că dacă nu îl auzi sau vezi, nu se întâmplă nimic, însă inima lui micuță bătea, chiar dacă era prea mic să se audă sau să fie văzută.”

Bebeluș pierdut la 14 săptămâni. Mama îndurerată: „Nu e doar o aglomerare de celule!”

Prin pozele pe care le-a făcut și postat pe rețelele de socializare,  Felicia și-a propus să ajute alte femei să ia o decizie informată, corectă legată de avort.

„Știu că multe femei simt că n-au încotro, apoi regretă decizia luată. Sunt multe persoane care ar sta de vorba cu ele, să le ajute să treacă peste aceste momente. Nu învinuiesc și nu condamn pe nimeni, pur și simplu, îmi ofer condoleanțele și sper la un viitor mai bun”, a scris Felicia pe pagina sa de Facebook.

In lume anual se fac peste 2.000.000 de avorturi, dintre care în peste 10% din cazuri, intervin ulterior consecințe psiho-emoționale dintre cele mai grave. În cea mai mare parte întreruperile de sarcină sunt făcute fără consiliere de specialitate, la varste fragede lipsite de discernământ. In peste 2000 de cazuri avortul fără supraveghere și îndrumare medicală provoacă hemorargii extreme și în final moartea.

Sursa: baby.unica.ro