mamaplus

Căpușele vor dispărea din Capitală

-
//
25.04.2019

Procesul de de pulverizare a insecticidelor pentru eliminarea căpuşelor va fi mult mai eficient cu ajutorul celor 2 tractoare performante achiziţionate de Primăria Capitalei. Utilajele au fost deja testate de angajaţii de la Spaţii Verzi într-un parc din Chişinău.

mamaplus

Cele două utilaje în valoare de un milion de lei au fost aduse în parcul La Izvor din sectorul Buiucani al Capitalei. Tractoriştii vor învăţa timp de câteva zile cum să lucreze pe noua tehnică. Până acum au condus o cisternă din perioada sovietică, din care insecticidul era împrăştiat cu un furtun. Noile vehicule sunt dotate cu un dispozitiv telescopic de stropit.

„Stropitoarea are foarte multe comodități şi este într-atât de dotată că o dai mai sus mai jos fără să te dai jos din cabină şi să te murdăreşti de preparate chimice în plus nu trebuie al doilea om”, a spus Mihail Manţuc, şofer. 

Muncitorii spun că vor începe stropitul împotriva dăunătorilor după sărbătorile pascale, când se va încălzi. Substanţele vor fi pulverizate noaptea, astfel încât oamenii să nu intre în contact cu insecticidul timp de câteva ore de la stropire.

Reprezentanţii de la Spaţii Verzi spun că vor interveni în toate scuarurile şi parcurile din Capitală, dar şi în curţile de blocuri, la solicitarea locatarilor.

Sursa: publika.md