mamaplus.md

Carabinierii vor ajuta copiii și părinții să traverseze cele mai periculoase intersecții

-
//
24.01.2019

Din data de 22 ianuarie, angajații Inspectoratului General de Carabinieri au început să asigure prezența în preajma instituțiilor preșcolare și de învățământ, ajutând copiii și părinții să traverseze în siguranță cele mai periculoase intersecții și treceri pentru pietoni.

mamaplus.md

Astfel, toți participanții la trafic sunt îndemnați să respecte regulile de circulație rutieră și să se conformeze indicațiilor polițiștilor și ale reprezentanților Inspectoratului General de Carabinieri.

Totodată, în contextul prognozei de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile se prevede Cod galben de gheață fragilă și ninsori pe întreg teritoriul țării, Poliția Națională recomandă conducătorilor auto:

  • Să aibă echipată mașina cu pneuri de iarnă;
  • Să verifice starea frânelor. Trebuie menţionat faptul că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care vă recomandăm să folosiţi frâna de motor şi evitarea frânărilor bruşte;
  • Să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;
  • diminuarea vitezei de deplasare;
  • Să conducă cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă;

Pietonii să nu uite să traverseze strada la trecerile de pietoni, pentru că autovehiculele au nevoie de un spațiu mai mare de oprire pe carosabilul acoperit cu zăpadă sau gheață, să se asigure temeinic înainte de a păşi pe trecerea de pietoni, chiar dacă legislația rutieră le conferă prioritate.

Atenție! Nu staţionați sau parcați autoturismele pe marginea carosabilului, atât în Capitală, cât și pe drumurile din țară, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Cetățenii sunt rugați, acolo unde consideră că este nevoie de intervenția poliției în trafic, să scrie pe numărul de viber „Ideea ta contează” (078090902).

Sursa