mamaplus

Care este starea copilului bolnav de meningită, internat câteva zile în urmă

-
//
02.05.2019

Starea copilului, internat câteva zile în urmă cu meningită la Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, rămâne gravă. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre aceasta într-un comunicat de presă.

mamaplus

În 27 aprilie curent, un copil de 13 ani a ajuns la spital cu infecţie meningococică, meningită purulentă şi meningococemie. 

Medicii au constatat o ameliorare a stării generale. Copilul continuă să fie tratat intensiv în secţia de reanimare. 

Datorită intervenției rapide a medicilor acesta a depăşit cu succes stadiul de șoc și edem cerebral. 

Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de viruși și bacterii.  Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sânge, adică septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.

Printre simptomele meningitei sunt febra, starea de rău, iritabilitatea și lipsa energiei, durerile de cap, durerile musculare și ale articulațiilor, respirația accelerată, convulsiile, voma etc. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se adreseze imediat la medic la primele simptome de boală, pentru a se putea interveni la timp cu tratamentul corespunzător.

Sursa: publika.md