Ce pedeapsă a primit dădaca care a omorât fetița unor moldoveni din Israel

Ce pedeapsă a primit dădaca care a omorât fetița unor moldoveni din Israel

Dădaca care ar fi ucis fetița de un an și două luni a unei familii de moldoveni stabilită în Israel la o gradiniță de acolo, a fost declarată vinovată de crimă de o instanță israeliană.

 

Potrivit presei de acolo, totul a avut loc la data de 16 mai, în orașul Petah Tikva. Camera de supraveghere din interiorul instituției a surprins cum s-a întîmplat tragedia, transmite Protv.md.

Poliția de acolo spune că a văzut în imagini comportamentul inadecvat pe care-l avea tînăra față de copil. Aceasta a tîrît-o violent pe fetiță pînă în dormitor, apoi a aruncat-o pe salteaua care se afla pe podea, iar copila s-a lovit la cap. Tînăra a acoperit-o cu o plapumă și s-a culcat peste ea. Astfel, poliția spune că fetița nu a mai avut aer ca să răsufle și a murit.

Potrivit presei străine, avocații lui Skibenko, originară din Ucraina, și procurorii au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prezentat în instanţă, după ce acuzata şi-a recunoscut vina. Procuratura cere judecătorilor ca Innei Skibenko să îi fie aplicată pedeapsa maximă prevazută de legislaţie. 

Amintim că, o tînără din Ucraina, în vîrstă de 23 de ani, ajutor de educator într-o grădiniță privată din Israel este suspectată de omorul a unei fetițe de 14 luni, părinții căreia sînt din Republica Moldova.

La o ședință de judecată, mama micuței, Dorina Vintea i-a strigat în limba rusă dădacei: „Privește-mă în ochi” și a adăugat cu ochii în lacrimi: „Nu m-a privit în ochi”. Iar tatăl fetiței, Vladimir i-a strigat: „Aș vrea să mori în închisoare”.

Ulterior, reprezentanții comunității „Părinți Solidari” au solicitat modificarea legislației în Republica Moldova, astfel încît toate grădinițele de stat să fie dotate cu camere de supraveghere video. Solicitarea a venit în contextul acestui caz din Israel, în care copilul unui cuplu de moldoveni a murit abuzat de o dădacă

Sursa: protv.md