Cele mai exotice prenume înregistrate în Moldova în anul 2014

Cele mai exotice prenume înregistrate în Moldova în anul 2014

-
//
22.01.2015

Dacă pentru unii, Chanel este o renumită casă de modă, pentru alţii – este un prenume feminin. Cel puţin, aşa şi-a numit o familie de moldoveni fiica, născută anul trecut. Lista prenumelor exotice, înregistrate de cei de la Serviciul Stare Civilă este completat de London, Rhiana şi Liudovic.

Cele mai exotice prenume înregistrate în Moldova în anul 2014

Arta, Kataleya, Risandrina sau Dalinda – aşa şi-au numit moldovenii odraslele, care au venit pe lume anul trecut, potrivit datelor prezentate de Serviciul Stare Civilă. Pentru a avea copii cu prenume ca la nimeni, patru concetăţeni de-ai noştri s-au gândit să-şi boteze fetiţele Chanel.

Iar 15 copile născute anul trecut se numesc Rihanna.

Nici în rândul băieţilor lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Astfel, tot în 2014, doi propaspeţi părinţii şi-au numit băiatul în cinstea fotbalistului brazilian, Roberto-Carlos. Lista este completată de Otinel, Jimmi Singh, Liudovic, Spartac sau Ana-Joy.

Reprezentanţii Stării Civile spun că încearcă să convingă părinţii să renunţe la prenumele mai exotice, însă, de cele mai multe ori, nu reuşesc.

”Nu trebuie să ne sperie acest lucru pentru că totuşi prevalează numele noastre, numele populare. Iată în ultimul timp este o tendinţă ca oamenii să pună copilaşilor nume arhaice”, a menționat Diana Tacu, serviciul Stare Civilă, şef adjunct.

Datele arată că în vogă sunt şi numele biblice. De exemplu, peste 300 de fetiţe au primit numele Gabriela, Rut, Eva sau Elizaveta. În cazul băieţilor, balanţa se închină spre Mihail, Gabriel, Chirill şi Cezar.

Potrivit statisticilor, cele mai populare prenume masculine în anul 2014 au fost Maxim, David, Alexandru, Artiom şi Ion. Când vine vorba de fete, topul prenumelor la nivel naţional arată că peste 800 de fete au fost numite Sofia, mai bine de 700 – Anastasia, urmând Daria, Maria şi Victoria.

Sursa