Copilul lui Meghan Markle și al prințului Harry va aduce schimbări importante

-
//
10.04.2019

Copilul lui Meghan Markle și al prințului Harry va rămâne în istoria familiei regale. Ducii de Sussex mai au puțin și vor deveni părinți, iar bebelușul lor va aduce schimbări importante.

Copilul lui Meghan Markle și al prințului Harry va fi eligibil pentru cetățenie americană sau dublă cetățenie. În condițiile actuale, viitorul copil Sussex îndeplinește toate condițiile pentru a dobândi cetățenie americană pentru că bebelușul are un părinte american care a locuit în America timp de cel puțin cinci ani, potrivit revistei Time. Cu toate acestea, este puțin probabil ca Meghan să-și păstreze cetățenia americană. Rămânând un cetățean american, ar predispune familia regală la un audit al Fiscului, ceea ce ar avea potențialul de a dezvălui public date private despre starea financiară a casei regale.

Copilul lui Meghan Markle și al prințului Harry va fi primul copil mulatru din istoria familiei regale. Meghan a vorbit despre statutul ei de persoană mulatră, într-un eseu pentru revista Elle, în 2015. „Deși moștenirea mea mixtă a creat o zonă gri în ceea ce privește modul în care mă identific, fiind cu câte un picior în ambele tabere, am ajuns în timp să îmbrățișez acest aspect. Să spun cine spun, să dezvălui tututuror de unde vin, și să cu voce tare și mândrie că  sunt o femeie mulatră puternică”, a scris Meghan. Copilul său se va încadra în rândul unei tot mai numeroase populații mixte din Marea Britanie și va fi primul copil mulatru din istoria familiei regale.

Ar putea fi primul copil născut acasă, nu la maternitate, din ultimii 50 de ani. Kate Middleton și prințesa Diana au născut la o maternitate de top din Londra, numită St Mary’s Hospital Lindo Wing. Dar înainte ca poza de pe treptele spitalului după naștere să devină o tradiție în familia regale, copiii din familia regală erau născuți acasă. Regina Elisabeta a născut toți cei patru copii ai săi la reședințele regale, la fel și Regina Victoria. Se pare că Meghan ia în calcul opțiunea de a naște acasă, cu ajutorul moașelor sau la un spital din apropierea casei, dar încă nu a fost confirmat oficial. Ea vrea să sară peste tradiția lansată de regretata lady Di să-și expună imediat după naștere copilul pe treptele spitalului.

Copilul lui Meghan Markle și al prințului Harry ar putea avea un prenume netradițional. În mod tradițional, familia regală a adus omagii rudelor și strămoșilorr prin alegerea numelor pentru copii. Printre astfel de nume favorite se numără Victoria, Diana sau Alice pentru fată și Albert, Philip sau Arthur pentru băiat – toate având semnificație istorică. Dar asta nu înseamnă că Meghan și Harry vor alege calea tradiției. Niciun parior nu a ghicit numele Prințesei Eugenie înainte de nașterea acesteia, în 1990. Și Zara Phillips are un nume neconvențional pentru familia regală, astfel că Meghan și Harry pot surprinde pe toată lumea cu o alegere neașteptată. Mai muly, în timpul turneului lor recent în Australia, prințul Harry a declarat că Harriet este un nume grozav pentru bebeluș, potrivit revistei People.

Copilul lor ar putea să nu primească niciun titlu sau să aibă unul neașteptat. Copilul prințului Harry și al lui Meghan ar putea să primească titlu de Lord sau Lady de Mountbatten-Windsor, iar o altă opțiune ar fi să nu aibă niciun titlu. De exemplu, prințesa Anne a refuzat titlurile regale pentru copiii ei, Peter și Zara Phillips, în încercarea de a le oferi o viață cât mai normal, iar prințul Harry a lăsat de înțeles că același lucru și-ar dori și el pentur copiii lui.

Ar putea schimba regulile aristocrației patriarhale. Există totuși și alte opțiuni de titluri regale pentru copilul duciilor de Sussex. Dacă Meghan și Harry vor avea un fiu, acesta va moșteni titlurile Duce de Dumbarton sau Duce de Sussex, cel de-al doilea titlu purtat de Prințul Harry. Dar dacă vor avea o fiică, aceasta nu va putea moșteni titlurile tatălui său – cel puțin nu în prezent. Cinci femei au atacat discriminarea sexuală promovată de regulile arhaice ale moștenirii titlurilor nobiliare. Cazul se judecă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și solicitată dreptul femeilor de a moșteni titluri nobiliare. Nu se știe exact care va fi deznodământul, dar sunt șanse mari ca fiica lui Meghan și a lui Harry să fie prima femeie „Duce”.

Linia succesiunii la tron va avea o nouă ramură. Prințul Harry ocupă locul șase în ordinea succesiunii la tron, după tatălui său, fratelui său și cei trei nepoți ai lui, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis. Copilul său va intra direct pe locul șapte, înaintea Prințului Andrew și a fiicelor acestuia. Contează mult cine se află pe primele șase locuri pentru că aceștia trebuie să obțină aprobarea monarhului de a se căsători, dacă vor să rămână eligibili pentru coroană.

Copilul lui Meghan Markle și al prințului Harry va fi primul copil regal care va locui la Frogmore Cottage. Situată pe domeniul Windsor, această casă cu o grădină impresionantă are o istorie de peste 200 de ani, dar niciun moștenitor la tron nu a crescut acolo. Regina Charlotte și unele dintre fiicele sale adulte și necăsătorite au locuit inițial aici la începutul anilor 1800. De asemenea, a fost locuită de Abdul Karim, un servitor favorit al Reginei Victoria. În 2018, Regina Elisabeta a dăruit locuința cu zece dormitoare nepotului său Harry și soției sale, pe care aceștia o vor folosi ca reședință principală. Aceasta a intrat de atunci în construcții pentru a fi transformată într-o locuință sigură pentru o familie.

Sursa