mamaplus

Cu un singur bilet chișinăuienii ar putea călători și cu troleibuzul, și cu autobuzul

-
//
05.06.2019

Tichetarea electronică, proiectul care urmează a fi implementat în curând de municipalitate, vine să soluționeze problema crizei acute de taxatori, dar și să creeze confort chișinăuienilor.

mamaplus

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a anunțat că în urma realizării acestei reforme, atât pentru troleibuz, cât și pentru autobuz vor fi bilete unice, fapt care va minimiza costul de călătorie pentru pasageri și va facilita crearea nodurilor de transport public pentru ca oamenii să se deplaseze rapid și comod.

De asemenea, edilul a adăugat că acest lucru va duce la eliminarea riscului de fraudare a biletelor.

„În prezent ne confruntăm cu o criză acută de taxatori. După reformă, acestora li se va propune să se reprofileze în controlori. Așa vom reuși să le asigurăm tuturor angajaților care activează acum un loc de muncă și după implementarea sistemului electronic de taxare”, a mai scris Codreanu.

Potrivit municipalității, licitația este deschisă până la 9 iulie 2019, iar toate companiile care pot să ofere servicii și sisteme de e-ticketing sunt invitate să aplice la concurs.

Sursa: noi.md