Cum ne protejăm copiii să nu cadă pradă internetului

Cum ne protejăm copiii să nu cadă pradă internetului

-
//
15.03.2017

Cum ne protejăm copiii să nu cadă pradă internetului? Este întrebarea tot mai frecventă pe care mulți părinți și-o pun, mai ales, în ultima perioadă. Mamaplus.MD și-a propus să afle mai multe păreri privitor la acest subiect și a discutat cu interpretul Aurel Chirtoacă, tată a trei copii, dar și cu designerul Diana Voevutki.

Aurel Chirtoacă a ținut să menționeze, că cel mai important aspect în educația unui copil, este să-i acorzi atenția necesară. Pentru portalul nostru, interpretul a vorbit în exclusivitate despre fiul mai mare, Laurențiu.

Cum ne protejăm copiii să nu cadă pradă internetului

”Laurențiu are multe activități extra școlare -  plimbare pe role, cu bicicleta, bazin, fotbal, școala de muzică, lecții de canto și dans. Are un program destul de încărcat, astfel îi rămâne foarte puțin timp pentru internet. Desigur, toate aceste activități le face din plăcere, nu la insistența mea.”, a declarat acesta.

Designerul Diana Voevutki, la fel, a menționat că contactul părinte-copil este important. Tânăra mămică consideră că atunci când copilul are încredere în părinți, acesta nu va căuta refugiu în internet sau jocuri etc.

Cum ne protejăm copiii să nu cadă pradă internetului

”Lipsa de atenție și afecțiune e ceea ce îl determină pe copil să își caute o lume în care va fi înțeles. Uneori, e nevoie și de ajutorul unui psiholog, în cazul în care parinții simt că nu fac față situației. Or, unii copii sunt mult mai sensibili și au predispunere spre depresie, de exemplu. Și aici, ajutorul unui specialist va fi binevenit. Un alt aspect ar fi  supravegherea copilului când se află în fața calculatorului, căci uneori, în spatele unui joc inofensiv se ascunde cu totul altceva.”

Xenia Bugneac

Sursa: Mamaplus.MD